Miniconomy, het PO

Auteur: V63Yaluil

Hoe beleven de leerlingen van een school hun eerste handelsperiode in de Federatie?

In deze handelsperiode, de 108ste al, speelt een school uit Zuid-Limburg mee. Al vanaf de eerste dag wordt er serieus meegespeeld door de meeste leerlingen. Zelfs op de elfde van de elfde, hier in Zuid-Limburg een heel speciale dag, de opening van het carnavalsseizoen, werd er nog actief gespeeld door veel leerlingen. Hierdoor werd Miniconomy in de daaropvolgende week een van de belangrijkste gespreksonderwerpen op de desbetreffende school.

Sommigen vertelden een beetje balend over het tot dan toe behaalde resultaat, en anderen zeer enthousiast. Desalniettemin werd de leraar er een beetje gek van, de hele tijd tijdens de les werden opmerkingen gemaakt zoals: ‘Eigenlijk best wel een leerzaam spel’ of ‘Verslavend spel dit.’ De enkele negatieve reacties die op het spel werden gegeven zijn meestal niet aan Miniconomy te wijten, zoals ‘WTF heb je gedaan?’ ‘Waarom zijn we zoveel gezakt?’ en dit soort dingen.

Tijdens pauzes wordt druk gediscussieerd over wat de beste strategie is, met daarover vele meningsverschillen…
Geen enkele les gaat voorbij zonder dat het over het spel Miniconomy gaat, zelfs niet toen we de brieven kregen voor het galadansen. En dat zegt wat, want normaal zorgt dat voor een uitbarsting van geheimen en verhalen, nieuwe liefdes, en wat de ene daarvan vindt. Dit jaar niet het geval. Dit jaar draaide alles deze week, en ik denk komende weken ook, om Miniconomy.