Teloorgang van de Federatie

Auteur: Anoniem

Zoals iedereen weet gaat het met miniconomy niet zo goed. Er zijn meerdere verklaringen en oorzaken voor. Aan enkele kan je werken, andere zijn niet op te lossen door de tijdsgeest en de evolutie.

De eerste oorzaak is het stilstaan van het design. Stel, je bezoekt Miniconomy voor het eerst. Ziet er allemaal zeer leuk en stoer uit, maar als je het vergelijkt met andere spelletjes is de keuze snel gemaakt. Doch bestaat er geen oplossing voor, want miniconomy in 3D? Nee, dan wordt het een runescape. Alhoewel, dat trekt toch al veel meer spelers.

Nu over de problemen die men wel kan oplossen. De laatste jaren zijn de oplossingen niet verder geraakt dan systematisch dorpen verwijderen . Dit is een slecht lapmiddel en brengt helemaal niets op. Het brengt tijdelijk meer spelers samen, maar het lost het probleem fundamenteel niet op, want de spelers blijven weg. Natuurlijk , Miniconomy is geen eenvoudig spel, het is zéér lastig om te leren en te snappen wat de bedoeling is. Als je de moeite neemt om het te leren word je na een tijd toch beschoten of geknuppeld om dat de oude rotten niet tegen competitie kunnen. Digitalië en Ibisha spannen hierbij de kroon. Als ze het geweld niet kunnen hanteren gebruiken ze wel andere smerige truckjes, zoals kavels insluiten of kavelstaat van de wegkavels onder 25 laten zakken. Je motivatie is direct weg, en de nieuwe speler verdwijnt, helaas.

Het nieuwe winkelsysteem is ook helemaal niet bevorderend. De goede en ervaren spelers kopen snel alle kavels aan de hoofdstraat op en verdelen ze onder elkaar. Spelers die pakweg 12 uur later aan de handelsperiode beginnen zijn al verplicht om hun handel op te starten in een veredelde zijstraat. Terwijl je vroeger met 1 kavel aan de hoofdstraat toch nog een serieuze handel kan opstarten.

Ik denk dat er een paar oplossingen zijn die het systeem snel zouden kunnen omkeren.

Een eerste grote oplossing is het stratensysteem. Je denkt in je eigen, wat doet een stomme straat er nu toe? Geloof me, veel. Stel dat elk dorp maar één straat heeft, maar deze wel oneindig kan bijbouwen. Dit levert een hele grote hoop voordelen op, en geen nadelen.

Het eerste voordeel is dat iedere winkel zich in dezelfde straat bevindt, zodat iedereen op een eerlijke manier zijn handel kan starten. Als ik na een week pas aan de handelsperiode begin in pakweg Centropolis, heb ik nog altijd de kans om plastiek te verkopen in Centropolis, Cashington en Nasdaqar in de hoofdstraat. Hierbij krijgt marketing terug effectief nut, want je zal veel minder verkopen als je ergens helemaal vanachter in de straat zit.

De internationale handel is ook volledig doodgedaan met de invoering van het nieuwe winkelsysteem. Als de ronde begint moet je al snel zoveel mogelijk kavels kopen van andere dorpen. Dit zorgt ervoor dat je geen geld hebt om je eigen handel op te starten. Dit resulteert in een harde keuze: ofwel spendeer je je geld aan kavels van andere dorpen en ben je genoodzaakt een heel weekend online te zitten, omdat de start anders onmogelijk is . Of je denkt foert, en je kunt maximum winkels bezitten in twee tot drie dorpen.

Tegenover als je het oude winkelsysteem invoert , en ook het stratensysteem aanpast naar één straat, kan je eender welk moment aan internationale handel beginnen en zal er terug competitie in het spel zitten. Als je nu iemand hebt die competitie voert, kan je het vergeten dat je hoog eindigt. Terwijl het vroeger uniek was als je geen competitie had.

Een ander feit is dat mooie dingen zoals de TMC-50 en straatraces verdwenen zijn. Waarom toch?
Neem nu de TMC-50 ,het was een leuke toevoeging en als je bijvoorbeeld ging om te winnen, maar je ziet dat je het niet zal halen, kan je al je geld in goud & diamant steken en toch nog een prijs pakken. Dit zorgde altijd voor veel spektakel en voor een goede economie. Dit kost ocharme 1 ronde Premium Membership. De return zal veel groter zijn dan de investment.

Als laatste en minst belangrijkste puntje is dat er niets te winnen valt. Je wordt eerste, en wat win je, ocharme 66 PM-dagen. Als je voor de 1ste plaats gaat, steek je normaal gezien meer credits in het spel, dan dat die 66 PM-dagen opbrengt. Geef bijvoorbeeld elke handelsperiode een andere goodie weg. Lijkt me niet dat het zoveel geld kost, maar er is terug een uitdaging.

Getekend,
een bezorgde inwoner & veteraan