Een bepaald onderwerp

Auteur: ikenco

Er is een onderwerp dat voor vele personen onbespreekbaar is. Een onderwerp dat zich in Miniconomy vaak meer als een lachwekkend en grappig onderwerp voordoet maar wat in het normale leven vaak onbespreekbaar is. Soms ook niet, het is niet altijd zo dat het lastig is om hierover te spreken. Je mag van geluk spreken als je in die situatie zit. En anders is het vaak een gevecht, een worsteling met je eigen gevoelens en een worsteling met gedachte hoe je er het beste voor uit zou kunnen komen. Waarom ik dit eigenlijk schrijf vraag ik me ook wel heel erg af aangezien het iets is waarmee sommige al weer zullen zeggen dat het vies is en absoluut niet goed. Mensen die zoiets zeggen, wat zouden wij anders zijn dan jullie?

Waar ik nu zelf al een hele alinea omheen draai, waar het eigenlijk om gaat is om homoseksualiteit. De prachtige liefde tussen twee jongens of twee meisjes van welke leeftijd dan ook. En als je dat bent, dan mag je er trots op zijn dat je dat bent, want het is zonder twijfel iets goeds. Laat je vooral niet uit het veld slaan door andere mensen die zouden willen dat je anders zou denken, dat je toch maar als jongen op een meisje zou vallen of andersom. Het leuke is, het is niet te veranderen. De enige die dit zou kunnen ben jij zelf, maar wil je dan je hele leven in een leugentje leven?

Met die woorden werd ik ook over de streep getrokken om er uiteindelijk voor uit te komen, want ja, ik ben ook homoseksueel. En als iemand daar een probleem mee heeft, dan hoor ik het natuurlijk graag. Zelf heb ik ook moeilijke tijden doorgemaakt, tijden waarin ik zelfs niet zeker wist of ik de dag van morgen zou halen, tijden waarin je elke dag opstond met een rotgevoel in je buik omdat je weer naar school moest. Daar waar je elke dag gepest wordt. Zo verliep mijn eerste paar maanden als homo op school. Het was verschrikkelijk, maar oh wat was het het waard. Want het levert niet alleen gepest op, er opent een hele nieuwe wereld voor je. Dat zal je in de eerste instantie helemaal niet denken, maar het is toch wel zo.

Op school was het al vrij snel bekend. Nadat je een keer met een jongen gezoend had, die zei dat tegen zijn beste vriendin, en op die manier wist binnen een week de hele school wat er was gebeurd. En daar stond je dan, eigenlijk een soort van ontmaskerd. Nog steeds te bang om het zelf te vertellen omdat je bang bent voor de reacties die je zult krijgen. Toch moest het er een keer van komen, ver voor die eerste zoen met een jongen was het al zover dat ik het mijn beste vriendin verteld had, en al snel hierna volgde er nog een paar. De band die ik nu met ze heb is alleen maar beter geworden, we kunnen meer tegen elkaar vertellen en het werkelijk over de gekst mogelijke onderwerpen uren lang hebben.

Nog steeds is het heel moeilijk om mezelf er echt vrij in te voelen. Nog niet iedereen uit mijn omgeving weet hoe ik werkelijk ben en ziet me nog altijd als die behulpzame goedgeklede en goed uitziende hetero jongen. Vaak moet ik dat soort dingen aanhoren en dat wil nog wel eens vervelend zijn. Gewoon voor jezelf als je een beetje met je gevoel worstelt.

En dit mag dan niet het fabuleuze artikel zijn over een fantastisch Miniconomy-onderwerp, maar het is zeker iets dat besproken wordt binnen Miniconomy. Er zijn ook veel homo’s op Miniconomy. Ook wel een paar extra, maar dat maakt het dan alleen maar leuk.

Opnieuw is de virtuele wereld veel verdraagzamer, omdat er geen mensen in zitten die met hun botte hoofd niet na kunnen denken over wat nou werkelijk normaal is. Over hoe je andere mensen netjes behandelt en over hoe je met mensen omgaat. Mocht iemand ooit zover zijn om een sprong in het diepe te wagen zoals ik, maar die ook vele anderen hebben gemaakt, of ook als je er nog niet klaar voor bent maar je wil het er toch eens een keer over hebben, een onbekend oor waarbij je geen gezicht bij ziet, is soms wel heel handig.

Be proud to be.

En wat moest dit nu voorstellen, zullen velen wel niet zeggen. Mjah, wat moest het voorstellen, duidelijk signaal naar de buitenwereld, een complimentje richting spelers binnen Miniconomy, een tik op de vingers voor pesters en steun voor degene die hetzelfde doormaken als ik. Want wat je ook bent, hoe je ook denkt, je mag er zijn en je hoort er gewoon bij.

Noot van de redactie: Er is even getwijfeld of dit artikel wel geschikt was om gepubliceerd te worden in een krant als The Miniconomist. Het is immers geen eenvoudig onderwerp en deze krant wordt voornamelijk gelezen uit spelplezier. Toch heb ik beslist na de auteur en anderen te hebben geconsulteerd, om het artikel in zijn geheel te publiceren deze editie omdat het onderwerp een maatschappelijk belangrijk thema aansnijdt dat opweegt tegen de bedenkingen. Ik hoop van harte dat die keuze gerespecteerd wordt, voornamelijk in het belang van de auteur. Het staat iedereen vrij die daartoe de behoefte voelt om te reageren op dit artikel door hieronder op comment te klikken, of door middel van een post in de club ‘The Miniconomist’. Laat de discussie zich vooral toespitsen op het onderwerp zelf en niet op de vraag of dit artikel gepubliceerd had moeten worden of niet.

Leave a Reply