Virtua crimineel?

Auteur: Mr Geld

Sommigen zal het niet opgevallen zijn, sommigen zullen niet verbaasd zijn, sommigen zullen uit hun stoel gevallen zijn van schrik, maar het is echt waar: in Virtua, de trouwe bondgenoot van Cyberië, ligt het plan klaar om een stad op te offeren aan te misdaad. Persoonlijk ben ik naar Virtua gegaan om dit uit te zoeken.

Ook uw verslaggever moest het twee keer lezen toen hij het zag staan. De Virtuaanse regering lijkt het plan dat al maanden op het ideeënlijstje stond, echt te willen gaan doorvoeren. Toen ik in Centropolis was, begon ik de clubs door te lezen en zag dat er in drie verschillende clubs topics zijn gewijd aan overleg over dit idee: in de club Virtuan City of Crime wordt de hoofddiscussie gevoerd, maar ook in de Council Room wordt erover gesproken en in de Virtuan Court heeft Nater zelfs een rechtszaak aangespannen tegen de Virtuaanse regering om dit plan tegen te houden.

Al tijden is het plan er, maar tot voor kort is het plan nooit echt serieus genomen en doorgevoerd. Men wil in Virtua in één stad criminaliteit toestaan om Engelstalige spelers crimineel te kunnen laten zijn. Wel wordt benadrukt dat dit maar één stad zou betreffen. Volgens de bedenkers en de supporters is Ibisha hier niet geschikt voor, gezien Ibisha “inactief” en “sociaal minder leuk” zou zijn.

In de club Virtuan City of Crime wordt er hier het eerst over gesproken op 2 september, door niemand minder dan (Brendan), één van de meest vooraanstaande Virtuaanse politici. Onder de belangrijkste medestanders zitten ook: Gaulamos, MoonPoker, Ronald en Bleech. Met deze vijf personen is sowieso al de helft van de consuls én de president vóór dit voorstel. Later heeft ook natch12 zich uitgesproken voor enkele wetswijzigingen die dit mogelijk maken.

Doordat er al een meerderheid is om van Nasdaqar (die stad is uitgekozen) een stad te maken waar criminaliteit is toegestaan, wordt er op dit moment door de consuls en de president druk gewerkt om alle wetten aan te passen in het Virtuaanse wetboek die criminaliteit verbieden en criminelen verbieden functies te krijgen en zelfs criminelen verbieden iets op de NewsFeed te plaatsen.

Maar natuurlijk zijn er ook felle tegenstanders. Één van die tegenstanders, Nater, heeft besloten hier iets tegen te doen op juridisch gebied. De Virtuaanse regering heeft besloten Bleech aan te wijzen als hun advocaat. De zaak is nog niet voorbij, maar lokale bronnen zeggen dat de zaak weinig kans op slagen heeft en dat eigenlijk alleen de Federals dit kunnen stoppen.

Cyberische hoogwaardigheidsbekleders hebben ook al hun zorgen geuit over dit plan, gezien criminaliteit in het land van hun bondgenoten veel makkelijker zou worden en de bondgenoot misschien wel minder vriendelijk zou kunnen worden tegen Cyberische burgers en gezien Cyberië dan het enige land zou worden waar criminaliteit volledig verboden is.

Het is afwachten of het plan doorgaat, maar als het doorgaat kunnen we erop rekenen dat veel mensen van en naar Nasdaqar zullen verhuizen.