Virtuaans handelen met twee tegenslagen

Auteur: Tranqer

Ik vatte zaterdag 8 december mijn eerste echte handelsperiode aan buiten El Peso. Na de bezetting van Alvarez hadden we de keuze te blijven in El Peso of te vertrekken. Een troep Digitalianen verspreidde zich over Virtua. Mijn goede maat Peckkoo trok naar Roebelarendsveen terwijl er anderen achterbleven in El Peso.

Ik heb hard zitten twijfelen waar ik me uiteindelijk ging vestigen. Ofwel met Peckkoo in Roebelarendsveen starten, de stad waar de jonge Belg traag begrip handelsperiode 107 won. Uiteindelijk koos ik voor een kruising van de twee en begon ik in Centropolis en startte ik nog op dag 1 het weinig originele scheppen MV uit de grond zodat Peckkoo zeker een afnemer had.
De handel in Virtua verliep aardig. In Centropolis waren we dan ook voor op elk vlak van elektronica. Dat was dan ook te zien aan de statistieken die eerder in de Engelstalige tegenhanger van The Miniconomist verschenen.

Refund en Tuned, de 2 hoogst genoteerde Virtuanen deze handelsperiode, kwamen met het idee om Goudie’s inactieve houthandel stil te leggen en een MV-constructie op te bouwen. Daar hadden ze nog een 3e man voor nodig, en zo kwamen ze bij mij terecht.
Op zich leek het mij wel een haalbare kaart. Allebei hadden ze tonnen hout nodig, dus leek ik zeker van mijn afzet en ging hout gaan produceren in Nasdaqar. We wachten nog een anderhalve dag, maar de handel bleef met een ongezien houttekort achter. Mad Cows MV (uit respect voor gekke koeien MV) was geboren.

1e tegenslag : investering met dubbel gezicht
40.000 ISH geïnvesteerd in een Mad Cow MV, maar ik kreeg het er niet snel uit. Ik moest tweeënhalve dagen wachten om mijn spullen voor een mega-winkel bijeen te krijgen. Tegelijkertijd zag ik dat Goudie ook zijn mega-winkel had, wat een belletje deed rinkelen. Zouden ze stiekem, ondanks beloftes, toch bij Goudie langsgegaan zijn? Virtuaanse banden op lange termijn dan toch moeilijk door te knippen? Staat of valt Virtua nu echt enkel op dit trio?

2e tegenslag : rantsoenering op de grondstoffen
Het betaalbaar goud in Centropolis was al snel op. Gelukkig kwam Banks MV ook met wat goud uit Cashington opzetten. Maar ook die kavels verdwenen snel. Paar dagen later moet ik lijdzaam toezien dat ik geen chips meer kan produceren, doordat ik niet verder gedacht heb. Geen goudaanvoer liet me zelfs chips aan 33 ISH opkopen en ze weer aan 37 verder verkopen…
Maar handelen is met vallen en opstaan. Opportuniteiten komen en gaan. Soms kan je eens de mist in gaan, maar ik probeer er uit te leren en me volgende keer iets beter voor te bereiden. Al bij al ben ik tevreden met mijn eerste echte “handels” periode. Aan de tophandelaren van MC het grootste respect.