Digitalië op de weegschaal

Auteur: bonanza

Voor veel mensen is het persoonlijke gewicht een eeuwig durend gevecht. Hoe krijgen we die overtollige kilo’s er nu af? Overgewicht is een problematiek die steeds meer en meer om zich heen grijpt. Zo niet Digitalië, die vorige en deze handelsperiode aan een zware vorm van anorexia lijkt te lijden. Enkele dagen geleden was het aantal actieve Digitalianen letterlijk op één hand te tellen. Allemaal uitgemoord, allemaal op de vlucht.

Het verhaal van Digitalië kan erg eenvoudig worden voorgesteld als twee types van weegschalen. Het eerste type weegschaal is een elektrische weegschaal die het gewicht van het land meet in aantal inwoners. Daar waar Digitalië steeds vrolijk bruiste van de Digitalianen, steevast meer wegend dan de gemiddelde Cyberiër of Virtuaan door het arsenaal aan wapens rond hun middel, lijkt het totale gewicht volledig te zijn weggezakt. Van het aantal oorspronkelijke bewoners dat al periodeslang in Digitalië leefde, is nog slechts een handjevol in leven, meestal woonachtig in Virtua. Hun plek is ingenomen door de familie Alvarez, die van het Digitaliaanse land haar nieuwe thuisbasis heeft gemaakt na weggetrokken te zijn uit het Cyberische Roebelarendsveen.

En dat brengt ons meteen tot de eerste verandering op het tweede type weegschaal, de analoge weegschaal die nog werkt met ouderwetse gewichtjes.

Alvarez weegt door

Verrassend genoeg is de verhuis van Alvarez naar Digitalië van grote invloed geweest op de hele Federatie, wat aantoont dat hun belang in de Federatie toch wel aanzienlijk is. Het land dat het minste werd getroffen, is vreemd genoeg Cyberië. Roebelarendsveen, dat er de laatste handelsperiodes soms echt verlaten bij lag, is sinds het vertrek van het merendeel van de Alvarez geen spookstad geworden, in tegendeel. Hoewel het zeker nog niet is zoals het zou moeten zijn, heerst er een gezellige drukte en zijn zo goed als alle producten in ruime mate te verkrijgen. Roebelarendsveen is niet dood.

Digitalië daarentegen is onder invloed van de verhuis drastisch veranderd. Zoals reeds eerder geschetst in deze krant in een vorige editie, is Alvarez er onder leiding van Metal Alvarez in geslaagd om de volledige Digitaliaanse elite uit te moorden en alle topfuncties te laten bezetten door familieleden of huisvrienden. Vorige handelsperiode werden de oorspronkelijke Digitaliaanse bewoners dus uitgemoord, deze handelsperiode kozen ze voor vrijwillige verbanning naar Virtua, wat meteen ook een grote verandering heeft teweeggebracht in dat land. Sommige kwade tongen beweren dat het geen toeval was dat de stad Nasdaqar plots werd uitgeroepen tot Virtuaanse Far west waar handel in wapens en kruit niet langer verboden was. Een uitgebreide analyse van de criminaliteitscijfers zal ongetwijfeld volgen om te besluiten of Virtua nu gerekend moet worden tot de onveiligste landen van de Federatie, waar ze vroeger net als schuiloord diende voor al zij die opgejaagd werden door huurmoordenaars.

Ibisha tot slot is een geval apart. Wapens en kruit konden er al langer vrij verkocht worden op straat en het mag dus ook niet verwonderen dat dit land als uitvalsbasis heeft gediend voor de Alvarez-invasie in Digitalië. De handel floreerde er als nooit te voren. Het kleine eiland lijkt niets dan voordelen te behalen uit de Digitaliaanse perikelen. Ibisha is the place to be.

Alvarez wordt van de wip geduwd

En dan gebeurde het onvermijdelijke. Na tal van zelfverklaarde pesterijen vanwege de Federals voor het niet uitvoeren van alle Koninklijke beslissingen, heeft niet de politiek, maar wel de handel hen gewurgd. Het CBI maakte bekend een groot complot te hebben blootgelegd waarbij de aandelenhandel bewust werd gemanipuleerd om zo verschillende Alvarez-familieleden en Virtuanen sterk te bevoordelen. De vele gekke sprongen op de beurzen zouden het werk zijn van gecoördineerde aankopen in bepaalde steden waar de hoofdschuldigen aandelen in hadden. De vermeende fraude zou volgens CBI-bronnen oplopen tot verschillende honderdduizenden ISH. Zo goed als alle Digitaliaanse Alvarez (en ook enkele Ibishianen met sterke Digitaliaanse banden) werden ofwel failliet verklaard ofwel een torenhoge boete opgelegd waardoor de handel in Digitalië volledig in elkaar zakte en de heersende politieke elite van de kaart werd geveegd. Ook Virtua deelde in de klappen en verschillende van haar handelaren kregen monsterboetes opgelegd. Tot slot zag ook Ibisha voorname leveranciers wegvallen, wat de handel in gevaar zou kunnen brengen. Alleen Cyberië ontliep alweer de gevolgen van het drama.

Pedro Alvarez, die weliswaar beboet was, maar nog niet failliet verklaard kon worden, nam de kroon van zijn don Marcello Alvarez over en heerste zo over een land waar zelfs nog geen basisproducten beschikbaar waren. Volledig verlaten straten waar dit keer geen buskruit de dader was, maar geld met een frauduleus reukje aan. Naarstig zoekend naar nieuwe rekruten om zijn Senaat- en Burgemeestersposities in te vullen, bleek hij de naderende dreiging niet in de gaten te hebben. Enkele Virtuanen zagen hun kans schoon om voor goed en voor altijd af te rekenen met de Alvarez in Digitalië en besloten een gecoördineerde aanval uit te voeren op het koninkrijk zonder onderdanen. Er werden schoten gelost, maar de uiteindelijke moordenaar bleek Tuned te zijn die met enkele wetsartikelen bij de Federals zwaaide waaruit zou moeten blijken dat er wat Digitaliaanse ontslagen moesten vallen. Hoewel zeer omstreden, besloten de Federals in te gaan op die eis en Pedro Alvarez onmiddellijk te ontslagen als Koning. In welke mate de voormalige Digitaliaanse elite die nu in Virtua huisde gewogen heeft op al deze beslissingen, is niet bekend. De plotse interesse van vreedzaam Virtua in schurkenstaat Digitalië zou wel eens daar haar verklaring kunnen vinden…

Alvarez slaat terug

De overname van Digitalië door enkele Virtuanen kon op luid gejuich rekenen van oud-Digitalianen, die hun kansen zagen stijgen om hun Koninkrijk weer over te nemen. Dat gejuich was echter van korte duur, want de oude en fiere Digitaliaanse vlag dreigde maar erg kort over het nieuwe Paleis wapperen. Hoe lang ras-Virtuaan MoonPoker op de Koninklijke troon heeft gezeten, is moeilijk te zeggen, maar het zal toch eerder in uren dan in dagen uitgerekend moeten worden. Hoewel Alvarez, zeer verontwaardigd over het Federale beleid tegen haar familieleden, de deuren kei hard had dichtgeslagen door onder meer het Koninklijke Paleis te slopen, hebben ze in de luwte toch op een tegenplan gebroed. Onder leiding van Vincent – Turner, van wie gezegd wordt dat hij nauwe banden heeft met de familie Alvarez, zorgde een flitsaanval voor het vroegtijdige einde van de Virtuaanse overheersing.

Het zal te wijten zijn aan de stress van de afgelopen dagen en misschien ook wel aan het feit dat ze extra voorzichtig zijn voor op de loer liggende sluipschutters, maar de Digitaliaanse vlag wappert nog steeds boven het Koninklijke Paleis, hoewel de Alvarez er weer hun intrek hebben genomen. De vraag is of deze voorzichtigheid ertoe zal leiden dat ze ook volgende handelsperiode de scepter over het land zullen kunnen zwaaien, of dat het net een voorbode zal blijken van alweer een nieuwe staatsgreep. Ibisha, de familie Alvarez steunend, staat lijnrecht tegenover Virtua, dat voorstander is van een herstel van de oude Digitaliaanse macht. En Cyberië? Waar is zij vermeld in dit verhaal? De oudste democratie van de Federatie ligt op haar gat en kan niet nog meer uitblinken in afwezigheid op het internationale toneel. Eigenlijk doet ze er misschien wel niet meer toe.