Ziek van het gesjoemel bij alter-ego’s in Digitalië

Auteur: Tranqer

Sinds vorige handelsperiode (red. 108) kunnen “echte” Digitalianen geen voet meer aan de grond krijgen in eigen land. Toegegeven, het was toen ook een imposante opvoering van de groep Alvarez en kompanen.

Ook deze periode was Alvarez knap bezig hun imperium af te schermen. Wij (de enkele Digitalianen die uitweken naar Virtua uit overlevengsdrang) stonden erbij en keken ernaar. Metal Alvarez zorgde vanuit Ibisha voor een stevige fundation waar Alvarez sympathisanten op konden voortbouwen in Monapoli. El Peso werd voor dood achtergelaten, en enkel gebruikt voor de grondstoffen en aandelenbeïnvloeding. Als geschenk uit de hemel, veruit het beste kerstgeschenk ooit, kregen Metal Alvarez en co een monsterboete.

Enig leedvermaak, zeker toen Moonpoker voor 12u koning werd, ebde snel weg. Maar ziek werd ik toen ik het publiek geheim vernam dat Moonpoker het alter-ego van Refund zou zijn. Mijn hart bloedde alleen maar harder bij het aanzien van een volledig stilvallend Digitalië. Ik was twee periodes terug niet naar El Peso gekomen om zo’n speelstuk te aanschouwen. Mijn verblijf in Virtua begon aan mijn geweten te knagen, het was aangenaam maar niet hetzelfde als Digitalië.

We hebben in Digitalië dus niet onze beste tijd. Tegen andere criminelen, gefundeerd door alter-ego’s kunnen we momenteel gewoon niet op. Alvarez heeft zo zijn eigen netwerk rondlopen, Moonpoker bleek het alter-ego Refund, de gerespecteerde ijzerhandelaar in Virtua. Ik hoop dat Digitalianen in hart en nieren binnenkort hier weer hun ding kunnen doen, zonder te lijden onder alter ego’s of handelaren die zich teveel vervelen.

In handelsperiode 110 keer ik terug naar België om me wat bij te scholen aan de Universiteit Gent. Als ik in een vrij weekend op en af naar El Peso kom, hoop ik de stabiele community van weleer tegen te komen. Digitalië hoeft geen speeltuin te zijn, maar een plek waar actieve inwoners zich verenigen is goed genoeg.

De redactie heeft na zich te informeren bij de bevoegde instanties niet de bevestiging gekregen dat Refund en MoonPoker één en dezelfde persoon zijn en laat deze uitspraak dan ook voor de verantwoordelijkheid van de auteur.