Marcello’s dagboek

Door: sugarfree

Bij het naar buiten stappen, struikelde ik over een dik boekwerk. Nadat ik de klei uit m’n neus had verwijderd, keek ik of ik kon achterhalen welke idiote malloot me creatief probeerde naar Nederland te krijgen. Er zat een briefje op met de woorden:

Hooooooooiii
lees pagiena 491 dat zal je interesand vinden!!!!

Hoogst verbaasd over de slechte spelling van dit krabbeltje, keek ik eens goed naar ‘t boek. Het bleek het dagboek te zijn van Zijne Hoogheid, de Almachtige, meest Gewaardeerde, Majestueuze, Opperhoofd en Koning van Alvarez Island, Marcello Alvarez! blijkbaar had de anonieme schrijver het dagboek van Zijne Hoogheid, de Almachtige, meest Gewaardeerde, Majestueuze, Opperhoofd en Koning van Alvarez Island, Marcello Alvarez gestolen of gevonden.

Gauw even doorheen gebladerd, maar het meeste ging over alledaagse dingen en een overweldigende trotsheid wat betreft de prestaties van zijn familie. Tot ik op pagina 491 kwam. Wat daar stond was zo geniaal, zo briljant, zo bizar en zo waanzinnig dat ik het drie keer over heb gelezen. Maar het klopte precies, elk detail, elke omschrijving, alles! Maar wat moest ik ermee… Zwijgend zat ik op mijn stoep na te denken, ondertussen de laatste stukjes klei uit mijn neus halend. Ik had nog tijd tot volgende handelsperiode. Dan zou het te laat zijn, dan zou alles anders worden.