De roerigheid van de ronde

Auteur: ikenco

Deze fabuleuze kerst- en nieuwjaarsronde is er veel gebeurd. Wat kerst en het nieuwe jaar voor ons in petto had, waren voor de staat weer een hoop slapeloze nachten, en samen met de Stay Awake Contest en de Miniconomy International Player Awards waren er veel verschillende dingen die deze ronde spannend en anders dan de andere maakte. Deze handelsperiode was er een, die spanning, sensatie en een hoop aparte momenten bood.

De Stay Awake Contest bood ons grote kansen op een heleboel geld, met de vier teams gingen we de strijd aan en uiteindelijk won team kerstman met een totale prijzenpot van 53.250 ISH. De hoogste prijs die ooit is uitgekeerd aan een team. De 13 dagen die het team al aan het posten is, zijn niet de gemakkelijkste dagen geweest. De kerstdagen boden veel moeilijke momenten omdat iedereen met zijn team de dagen vierden en ook de ochtenden en de dagen van oud en nieuw waren momenten die de spanning opvoerden. En ook de persoonlijke levens van de deelnemers speelden een rol.

Ook de MIP-Awards die zo meteen in deze zelfde editie van de The Miniconomist uitgereikt worden, zullen weer een spektakel zijn gezien bonanza het artikel hoogstpersoonlijk zal schrijven. De uitslag zal waarschijnlijk ook wel verrassend zijn, maar met de huidige mensen weet je dat maar nooit. We zien wel wat er van komt, en misschien gaat wel één persoon, die toevallig ook de hoofdredacteur van deze krant is, met heel heel veel prijzen naar huis.

Maar het waren niet alleen de grootse evenementen die parten speelde, ook de 4 weken durende handelsronde bood veel kansen voor handelaren. Bossebol, die momenteel de 400k gaat aantikken, weet ook niet hoe hoog de eindwaardes deze ronde zullen worden. De top 10 zal nog veel verrassingen brengen, nu er steeds meer spelers zich komen melden om toch nog een plekje hoog in de eindlijst te vergaren. “Is 8ste niet een mooi doel?”, daar houd ik mezelf dan maar aan, elke ronde wanneer ik actief handel ga ik voor de 8ste plek, haha. Misschien zit op die manier ooit nog eens CoI er in.

Oude momenten, gedachte ophalen uit voorgaande rondes, zoals het begin dat ik van iedereen waaronder martijn 5 geld kreeg omdat ik elk uur ongeveer weer geldloos was. Hoe kon het toch… Een aantal rondes later werd je nog 8ste met 34k en nu, nu moet je al over de 200k hebben. Een afzichtelijk hoog bedrag om een beetje goed te eindigen. De gegadigden die zich melden voor een hoge positie komen waarschijnlijk voornamelijk uit Cyberië, maar uiteraard is het niet uit te sluiten, het zou zelfs vreemd zijn als deze ook niet ergens anders vandaan zouden komen.

Doch veranderen de laatste dagen nog een hoop dingen, en is het nog spannend tot op het moment dat de uitslagen gescreend zijn. Het is wachten op het moment dat de uitslagen bekend zijn, maar ongetwijfeld biedt dit een hoop verbazing en plezier om volgende ronde er weer even hard tegenaan te gaan.

Maar in de tussentijd, kan team kerstman vast zingen:
“We are the champions, my friend
and we’ll keep on fighting
till the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
Couse we are the champions
Of the world”