Tevreden? Nee? Stem HB!

Auteur: Tresias Aegirsson

Gerechtigheid? Kennen we dat woord nog? Niet als het aan systeem ligt, rechters en bestuurders, ach dat moeten dezelfde personen kunnen zijn toch? En wie volgt er de wet nou, we oordelen toch over onszelf. Moet dat kunnen? Nee! Stem HB! Wij pleiten voor een College van Rechters met onpartijdige Rechters die niet in de politiek zitten.

Wat zegt je burgemeester? Niet tevreden? Pech gehad, ik ben de baas! Moet dat kunnen? Nee! Stem HB! Wij pleiten voor inspraak in het Nationaal Bestuur vanuit steden door stadsvertegenwoordiging in het Parlement en een overlegorgaan voor Burgemeesters die kunnen optreden tegen het Nationaal Bestuur.

Diploma’s? Ah, die papiertjes die je bij een steen krijgt als je 1 I-shell extra betaalt. Niks waard. Moet dat kunnen? Nee! Stem HB! Wij pleiten voor invoering van een systeem waarbij examens afgelegd worden zonder naar een school te zijn geweest, resulteren in diploma’s die maximaal 2 handelsperiodes geldig zijn en enkel verlengd kunnen worden met behulp van een staatsexamen. Examens die afgelegd worden nadat er naar een school is geweest, zullen 5 handelsperiodes geldig zijn en kunnen zonder examen verlengd worden. Wel wordt aangeraden om na de tweede verlenging opnieuw een examen te maken of naar een school te gaan.

Wetboek te saai, wetboek te lang, too long didn’t read. Allerlei manieren om te zeggen dat niemand het wetboek kent. Moet dat kunnen? Nee! Stem HB! Wij pleiten voor een verplichte cursus voor politici en een kleine versie van het wetboek voor iedereen.

Nog niet overtuigd? Lees dan de club “HandelsBond” en stem komende verkiezingen op HandelsBond! De partij voor iedereen die wilt kunnen handelen, die een eerlijk sociaal spel wilt en die het gewoon naar zijn zin wilt hebben!