Digitalië is saai

Auteur: The Imperialist

Een stilte valt over het anders zo drukke landschap. Geen sociale interactie en weinig gepraat. Niet alleen de sociale cohesie leed er onder, maar de aandelenmarkt bewees dat op dit moment Digitalië het saaiste land is.

Indien men naar El Peso kijkt, merkt men een grote piek op in het begin van de handelsronde, het bewijs van een goed draaiende handel. Deze zakte algauw weer naar 145.00 ISH, waar het rond bleef schommelen. De aandelen van Monapoli kenden een lichte stijging na dagenlang te schommelen rond 140.00 ISH. En dat terwijl de Cyberische steden Eurodam en Zwollar een aandelenprijs hebben van: 211.00 en 209.00 ISH! Ook de Virtuaanse steden boeren goed met Cashinton die 194.00 ISH boekt en Centropolis 207.00 ISH.

Digitalië zit al handelsperiodes lang in een sleur. Het leven is er een routine geworden, waarvan men zijn broek slijt met handel en wat gepraat over koetjes en kalfjes. het opwindendste dat er gebeurt, is dat een buitenlander de Koning neerschiet en dat er na een paar schoten weer een Digitaliaan regeert. Dit proces komt frequent voor waardoor een handelscarrière in Digitalië snel onderbroken wordt wegens ‘saaiheid’. Geen mensen op de chat, geen boeiende discussies, geen plannen …

Indien er discussies optreden wordt al snel naar het geweer gegrepen, de posities worden vaak veilig gesteld en het woord heeft geen kracht zoals de daad. Het is te hopen dat men in Digitalië niet in slaap valt, want dat kan hun de kop kosten doordat er een paar gaatjes bijkomen. Maar dat de verkoop van bedden zou stijgen, is een feit.