Een woord van de eindredacteur

Auteur: Eindredacteur

Het was een koude woensdag in maart, in grote delen van Europa was sneeuw gevallen en zo ook in België. Over een paar dagen zouden we weer de boot nemen naar Cyberië, het beloofde land voor de handelaren van de toekomst. We zijn bonanza en ik. We lazen net dat er een nieuwe paus was verkozen, dus in het kantoortje waar we zaten hebben we maar snel de televisie aangedaan.

“Habemus Papam Franciscum”, klonk het uit de verouderde boxen van de computer van de eindredacteur. “Habemus novum temporaria editor”, grapte bonanza. Althans, ik dacht dat hij een grapje maakte. Mijn Latijn was goed genoeg om dat te kunnen vertalen naar ‘We hebben een nieuwe tijdelijke eindredacteur.’ Helaas wellicht voor jullie, het was geen grap. Er is inderdaad tijdelijk een andere eindredacteur bij uw favoriete krant. Dat is dan ook de reden dat ik dit artikel schrijf uiteraard.

En om het niet veel te kort te houden, zou ik graag ook nog even aandacht willen krijgen voor hetgeen mij op viel tijdens de week in het buitenland. Ik hoorde in het ontmoetingscentrum van Ibishianen dat ze plots veel meer Spaans zijn gaan spreken. Ik wil hier mijn complimenten over kwijt. Terug naar het oorspronkelijke idee van het land, namelijk een Spaanstalige gemeenschap creëren.

Wellicht is voor onze krant, The Miniconomist, ook een goed idee om terug te gaan naar haar oorspronkelijke doel, een kwaliteitskrant zijn waar fictie en feiten elkaar afwisselen. Juist die combinatie is goed te lezen, betrek er de echte wereld bij, verzin iets leuks, zolang het maar wel bij het feitelijke onderwerp past. Dus gaan geen buitenaardse wezens in een artikel verwerken dat gaat over de economische situatie in Virtua, maar je kunt misschien wel het wilde westen verwerken in een artikel over Digitalië.

Daarnaast wil ik alvast kwijt dat ik het best spannend vind, heb ik niet ergens een foutje gemaakt bij het controleren van de artikelen en doe ik het allemaal wel goed in het systeem. Dit is de eerste editie van de handelsperiode en ik hoop van harte dat jullie genieten van deze prachtige artikel, met een klapper van een artikel van The Minic. En om vorige ronde te compenseren, heb ik ook een artikel toegevoegd van dj ricky, wellicht achterhaald, maar ik zou het jammer vinden als iemand niet meer schrijft omdat het niet wordt gepubliceerd.

Ik wens jullie namens de gehele redactie een voorspoedige handelsperiode toe en hoop dat jullie veel schrijven.

Interim-eindredacteur,
Tresias Aegirsson