Terugkeer naar MC

Auteur: dj ricky

Na 2 handelsperiodes ertussen uit te zijn geweest, probeer ik weer een beetje terug te komen op Miniconomy. En het lukt me nu al aardig, met behulp van goede handelaren. Mijn terugkeer naar Miniconomy wordt voor mij ook een probeersel op politiek en economisch vlak op Virtuaanse bodem.

Twee handelsperiodes was ik ertussen uit geweest. De meesten van jullie viel het wel op, anderen misschien wat minder. Maar wat was mijn reden hierachter? Tja, ik zeg altijd zelf tegen anderen dat het privéleven voor Miniconomy gaat. Normaal zeg ik het tegen anderen, maar ditmaal moest ik het tegen mijzelf zeggen.

Ik begon ronde 109 met mijn mainaccount dj ricky in Virtua. Ik was Cyberië een beetje zat en wou wel eens wat meer over Virtua te weten willen komen. Het zou voor mij een hele nieuwe wereld zijn met andere soort politiek en de handelstechniek was ook anders. Het was een leuke ervaring. Met mijn alter-ego in Cyberië was ik burgemeester van Zwollar. Het was al een tijdje geleden voor mij dat ik mayor was. En ik wou het wel een keer voor de laatste keer proberen. Het was niet gemakkelijk voor mij om gelijk in een nieuwe wereld te komen en kon mijn moederstad niet helemaal links laten liggen.

Alles ging best prima in de eerste week. Mijn activiteit was niet al te geweldig zoals normaal, maar ik had dat al aangegeven. In Zwollar verliep het prima en in Virtua had ik geen moeite omdat ik gelukkig de meeste personen al kende. Ik had me toen aangemeld als rechter voor de Virtuaanse rechtbank en er sommige personen waren blij, omdat ik nog niet iedereen kende en dus wel een onpartijdige rechter zou kunnen zijn. Ook sloeg er een hout probleem in Centropolis toe. Ik handelde zelf nog niet, omdat ik tijd tekort zou komen. Toen had ik besloten om hout te gaan doen om de stad en de inwoners te helpen.

Omdat ik hout aan het handelen was, ging mijn activiteit al een stuk omhoog. Uiteindelijk sloeg het noodlot toe in mijn privéleven. Dit jaar zit ik in mijn examen jaar en ik mag geen onvoldoendes staan, anders zou ik niet slagen. Nadat mijn rapport binnenkwam bij mijn ouders, barstte de oorlog toe. Mijn ouders waren niet bepaald blij met mijn cijfers en vonden dat ik teveel op de computer Miniconomy speelde. Toen op dat moment heb ik helaas moeten besluiten om Miniconomy aan de kant te zetten voor mijn school.

Ik was niet blij met die keuze, maar ik had geen andere keus. Nadat ik mijn keuze had gemaakt en wou melden aan iedereen dat ik niet meer online kon komen, pakten mijn ouders mijn computer af en veranderden het wachtwoord. Ik had het gemakkelijk kunnen hacken, het was immers mijn eigen pc, maar ik was te lui en was teveel bezig met studeren. Ik had dus geen tijd gehad om te melden dat ik niet meer online kon komen, wat hoop ik geen grote problemen had veroorzaakt.

Maar eindelijk na 2 gemiste rondes, had ik mijn cijfers weer op een positief niveau kunnen zetten en mijn ouders waren weer blij. Ze hoopten dat ik mijn lesje heb geleerd en ze gaven mij mijn pc terug. Ik kwam gelijk weer online om te kijken hoe het ging op Miniconomy. Ik zag dat ik toen in de laatste week van periode 110 terecht was gekomen. Ik heb die laatste week besteed aan het bekijken van het Virtuaanse wetboek en de Virtuaanse handelswijze.

Het is nu ronde 111 en ik ben weer begonnen met handelen en meedoen. Dankzij mijn kleine broertje ben ik nu consul, omdat mijn broertje inlogde op mijn naam en mij opgaf voor de Presidentsverkiezingen. Ik vond het niet erg, omdat ik wel benieuwd was naar hoeveel stemmen ik zou krijgen. Uiteindelijk had ik 5 stemmen, wat ik nog niet zo slecht vond na zo’n lange pauze. Wat ik minder leuk vond is dat als ik consul zou worden, dat ik dan geen idee heb wat ik moet doen. Daarvoor ken ik de Virtuaanse politiek nog niet goed genoeg voor. Maar toch ben ik nu consul geworden. Als opvolger van Nater, die voor onbekende redenen verdwenen is van onze Federatie en zijn spelersaccount gedeactiveerd heeft, volgens de geruchten. Ik ben nu dus Vicepresident in Virtua dat ik eigenlijk totaal niet had verwacht te gaan worden. Het is voor mij de eerste keer en het zal mij wel moeite gaan kosten om snel aan dit soort politiek en het Virtuaanse wetboek te wennen. Maar ik zal mijn best doen voor de inwoners van Virtua en natuurlijk voor de inwoners van de hele Federatie.

Op politiek vlak gaat het nu dus nog een beetje zwaar, maar op economisch vlak gaat het wel beter. Ik ben begonnen met zagen en scheppen, die bijna als wc-papier worden gebruikt, wat van mij dus toch veel activiteit vraagt. Ik had daarna al redelijk snel een taxi MV opgericht en met een paar taxi’s aan de slag gegaan. Uiteindelijk had ik ook een bank gebouwd voor de inwoners van Centropolis. Maar de ronde winnen of hoog eindigen zal ik niet doen. Dat voorspel ik nu al. Ik ben niet de beste handelaar, er zijn wel veel betere handelaren dan mij hier in Virtua. Maar zolang ik Virtua kan helpen zou ik dat al goed genoeg vinden.
Dit is mijn verhaal, ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn verhaal en misschien schrijf ik nog wel vaker een artikel.

Noot van de redactie: Dit artikel is verouderd, maar de eindredactie vond het de moeite waard om het te publiceren.