Ibisha

Auteur: Mr Geld

Als Ibisha-fan en bewonderaar las ik het vol verbijstering in de Palacío: Ibisha is van plan zich te laten annexeren! Mijn eerste reactie was natuurlijk: dit kan niet waar zijn, maar het drong steeds dieper in me door dat dit wel degelijk is wat de President van plan is…

Vanaf het moment dat Ibisha onafhankelijk werd, was ik al een aanhanger van het idyllische landje. Zo mooi lag het in de rivieren, met de golven die zachtjes zichzelf kapot slaan op de kust. Het doet mij iedere keer weer denken aan de keren dat ik zo gelukkig mocht zijn om in het Middellandse Zeegebied te vertoeven. Het was hét toevluchtsoord voor als je er even genoeg van had. Voor handelaren was het een paradijs: groot gebied, veel ervaren handelaren en veel grondstoffen.
Maar tijden veranderen zoals de zwoele wind op het eiland de duinen verplaatst. De huidige President van Ibisha, alecto, is van plan Ibisha aan te sluiten bij Virtua. Het is natuurlijk een keuze van de Ibishanen zelf en die keuzes moeten zij zelf kunnen maken. Ik moet me erbuiten houden, aangezien ik een buitenlander ben en eigenlijk geen enkele inspraak heb. Desalniettemin hoop ik stiekem dat het niet gaat gebeuren, hoop ik dat Ibisha het fiere, zelfstandige land blijft dat ze al jaren zijn.

Laten we hopen dat Ibisha haar verdiende onafhankelijkheid behoudt en dat ze hooguit de banden aantrekt. Laten we hopen dat Ibisha zich niet kapot slaat tegen de Virtuaanse kust, zoals de golven dat doen op de prachtige Ibishaanse.