Handelende burgemeesters

Auteur: Ronald

Een verademing toen het eindelijk mocht, het burgemeesterschap was, voordat het handelen toegestaan was maar een saai beroep waar alleen Tha Game Master het waarschijnlijk niet mee eens is. Maar het is natuurlijk een kwestie van tijd voordat hier misbruik van gemaakt wordt. Waar het eerst een grijs gebied was voor spelers om tegen een zeer lage prijs producten te verkopen om een ander aan de overwinning te helpen, lijkt het nu via de burgemeester getolereerd te worden. Een burgemeester verschijnt namelijk niet op de eindlijst, een perfect excuus dus om producten met de minste marge te gaan verkopen.

Als dit probleem niet snel wordt aangepakt, zal het ook een kwestie van tijd zijn voordat dit de doodsteek in de handel en het streven naar een nummer 1 positie wordt. Want als je kameraad geen burgemeester is, kun je het wel vergeten om eerste te worden. Dit is nu nog niet zover, althans dat hoop ik, maar die kant is het nu wel aan het op gaan.

Burgemeesters op de eindlijst laten verschijnen is geen oplossing omdat de burgemeester zichzelf veel te makkelijk kan bevoordelen, dan wel door exports dan wel door het aanleggen van bijvoorbeeld parken. Je zou dan zeggen dat er nog maar 1 oplossing mogelijk is, burgemeesters weer verbieden te handelen zoals vroeger. Dit betekent dan wel dat er per stad een handelaar minder is, in onze toch al onderbezette Federatie, dus zullen we beter ons best moeten doen om nieuwe spelers aan te trekken. Ik weet het, dat klinkt erg cliché, maar er kan dit keer wel degelijk een verandering gemaakt worden. Ik nodig daarom iedereen uit deel te nemen aan de competitie in de club ‘MCRecruitment’, ik denk dat er zelfs aantrekkelijkere prijzen mee te verdienen zijn dan het winnen van een ronde, aangezien het aantal sponsors, denk ik, nog wel zal stijgen. Tot die tijd zullen de burgemeesters maar met een sub-account in een andere stad moeten handelen, als elke burgemeester dit doet, heb je netto geen handelaar minder.

Dan is er wel weer het probleem dat het burgemeesterschap weer oersaai wordt. Ik voorzie alleen veel potentie voor een compleet uitgebreidere takenpakket voor de burgemeester. Misschien een tiental of meer verschillende constructiemogelijkheden toevoegen, of een handelssysteem tussen steden, zodat een stad met bijvoorbeeld een gebrek aan ijzerexporteurs toch aan voldoende ijzer kan komen. Wellicht ook een kaartje waarop de burgemeester kan zien hoe de politie-agenten verdeeld staan, zodat hij deze beter kan aansturen. Als je maar genoeg van dit soort ‘kleine’ dingen verzint, creëer je genoeg bezigheden.

Ik durf te wedden, dat wanneer iemand met een goed doordacht idee komt, Wouter en/of de Federals er zeker oor naar hebben. Je moet het alleen zo zien, dat zij niet een idee van een ander willen uitwerken, dus dat je een compleet uitgewerkt idee moet aanleveren. Dit in tegenstelling tot de massa’s aan ideeën in de ideeënclub.