The Hall of Fame

Auteur: Alecto

Over Ibisha is al veel inkt gevloeid. Veel inwoners van Cyberië en Virtua zeggen dat onze grond veel te rijk is aan grondstoffen. De Digitalianen daarentegen voelen zich benadeeld omdat wij ook diamanten kunnen ontginnen en kruit van de Chinizen kunnen importeren.

Sinds enkele jaren zijn er vele veteranen van Ibisha gestorven, verhuisd of met de noorderzon verdwenen. Voorbeelden zijn Alfondo, Craftsman, The Socialist, etc… Er gaan geruchten de ronde dat The Socialist tegenwoordig in Spanje vertoefd om zoveel mogelijk nieuwe eilandbewoners te rekruteren. In de idyllische straten van Ibisha wordt af en toe zelfs gemompeld dat The Socialist van plan is terug dictator te worden.

Ondanks alles draait de economische motor van Ibisha op volle toeren. In de “The Miniconomist” verwelkomde bonanza ons vriendelijk. bonanza ziet er zichtbaar beter uit dan paar maanden geleden. Voldaan nam hij een warme vers gedrukte “The Miniconomist” van de rolband.
Hij bladerde door naar de laatste pagina, het economiegedeelte. Naast de gebruikelijke aandelenstatistieken stonden er ook de omzetstatistieken.

Ijzergigant Kennycrack2 heeft bijna de kaap van 1 miljoen ISH omzet bereikt. Op mondiaal vlak hebben we nog 6 andere ondernemers die de top-25 invullen. Ondanks de buitenlandse bedreigingen, de in de kiem gesmoorde burgeroorlog en de zware competitie houden we goed stand.

Met de krant in de hand, trok ik naar het volledig uit exotisch hout opgebouwde paleis van Ibisha. CIT ontving me vriendelijk. Met véél plezier gaf hij mij een glaasje Champagne Brut. Klinkend op het contract van 1000kg goud, voor de nieuwe Ibishaanse ster in de Hall Of Fame. Amen!