De Hoge Raad

Auteur:Alecto

De Hoge Raad ziet er van buitenaf als een vrij complex en ook een vrij nutteloos orgaan uit. Nu ik de unieke kans krijg om er deel vanuit te maken, heb ik al direct een geheel andere indruk opgedaan.

Er zijn talrijke interessante documenten aanwezig in het gebouw. Over wetsvoorstellen van de Federal Union, over de werking van het Internationaal Gerechtshof (IC), internationale wegkavels, etc.

De indruk van de modale handelaar op straat is dat de Hoge Raad ook alleen maar bezig is met nieuwe wetsvoorstellen en de impact er van. Theoretisch gezien is dit waar. Toch zijn er in de Hoge Raad zelf al nieuwe wetsvoorstellen opgedoken die dan juridisch benaderd worden, niet alleen door de leden van de hoge raad zelf maar ook door de Federals.

Praktisch gezien heeft de Hoge Raad niet veel invloed op de Federatie , aangezien het op het aanstellen van de voorzitter van de IC na een voornamelijk adviserende rol aanneemt.
Toch is dit advies aan de Federals of aan een ander organisatie vrij bindend.

Ik wil ook de nationale regeringen er attent op maken dat het verplicht is om nieuwe wetsvoorstellen voor te leggen aan de Hoge Raad, verwijzend naar de internationale wet:
IL Artikel 3 Hoge Raad lid 5:

De Federal Union en de nationale regeringen zijn verplicht wijzigingen en/of toevoegingen in het (inter)nationale wetboek ter advies voor te leggen aan de Hoge Raad.

Veel succes,
alecto