The Epic Chronicles of bonanza

Auteur:Mr Geld

Zo nu en dan komt The Miniconomist uit en dan is het mijn eer te schrijven voor deze prachtige krant. Deze keer echter is het een erg grote eer om te schrijven, want dit keer gaat het over één der groteren: bonanza!

Velen zullen het al weten, velen zullen hem zelfs al gefeliciteerd hebben: de enige echte bonanza is een echte Federal. Ik ga niet zeggen dat ik het aan heb zien komen, noch ga ik zeggen dat ik het heb verwacht of gehoopt, maar het is wel een feit dat het niet verrassend was. Integendeel. bonanza, zonder hoofdletter, hoort daar. Ik hoop niemand op zijn teentjes te trappen als ik zeg dat hij tot de grootste Cyberiërs ooit behoort. Alleen is dit niet een lofrede, waarin hem de hemel in prijs. Nee, dit wordt beter.

Het begon in het zonnige Bahthoevedorp. Het dorp dat door sommigen aanbeden wordt, door sommigen gehaat, door velen genegeerd omdat de meesten er eigenlijk niets om geven. Het begon dus in Bahthoevedorp, 92 rondes en 7 en een half jaar geleden, op een zomeravond in september. In de eerste ronde eindigde hij op de 2082ste plek. De ronde erna ging beter: 163. Toen zakte hij weer onder de 2000. Ik zal hier verder niets over zeggen… Maar een Cyberiër was geboren en hij begon het spel te leren, hij haalde een paar keer de zwaar bevochten top-10, maar verder gebeurde er weinig. Hij besloot zich vooral neer te leggen op de politiek. Met de HandelsBond werd hij een parlementslid en na een paar rondes als minister. Een politicus groeide. De ronde na zijn eerste keer als minister werd hij gelijk president en hij had de macht geproefd. Waarom minder als je meer kan hebben? Zijn bekendheid groeide en zo ook die van Bahthoevedorp, want zelfs na de vernietiging van het dorp 44 rondes geleden, is het nog steeds enorm bekend, deels door de onsterfelijke moeite van bonanza om zijn geliefde dorp terug te brengen. Tot op heden zonder resultaat.

Het zijn niet alleen de politieke prestaties – 14× president, 6× vice, 11× minister van Financiën, 1× minister van Binnenlandse Zaken, 2× minister van Justitie, 3× minister van Onderwijs, 4× Volksraadlid en 29× Parlementslid, daarnaast nog 9× burgemeester (7× van Bahthoevedorp) en zelfs Senator in het vervaarlijke Digitalië -, maar ook de juridische prestaties. Als iemand het lawyerdiploma verdiend, is het bonanza. Hij is een actief advocaat. Nu aanzienlijk minder actief als advocaat dan vroeger, maar ja, dat is zijn schuld niet: Federals mogen alleen zichzelf verdedigen. In het totaal was hij 17× rechter, 3× IC voorzitter en 6 achtereenvolgende rondes lid van de High Council.

Daarnaast komt nog een heleboel, waar ik niemand mee ga vervelen, want feit: de helft is al afgehaakt met lezen. Maar dat is niet erg, want gelukkig heb ik jou nog, mijn trouwe lezer. Nee, als je ziet wat voor prestaties deze kersverse Federal allemaal heeft, als je het écht ziet. Dan snap je het. Toen The Minic aftrad als Federal, was het voor velen al duidelijk. bonanza heeft in zijn jaren als speler Federals zien komen en gaan, heeft gezien wat er goed en fout kan gaan en heeft vooral erg veel ervaring gekregen, niet alleen in het politieke en culturele gedeelte, maar ook in de basis van het spel: het economische gedeelte. Door deze ervaring en ook de betrouwbaarheid waar hij om bekend staat, heeft Wouter een uitstekende keuze gemaakt voor de nieuwe Federal.

Wij wensen Federal Coordinator heel veel succes!