FU Uncovered

Auteur:Rats!

Volgens inside-bronnen zou de Federale Unie, een overkoepelend orgaan binnen de Federatie, bestaan uit een elitaire groep die vanuit hun ivoren toren al te vaak het belang van de inwoners van de Federatie vergeten en niets gedaan krijgen.

“Er zitten te weinig echte veteranen in dat veel te grote gebouw”, aldus onze bron, “je hebt You Know Me die daar als een schreeuwlelijk de boel in gang denkt te krijgen, maar uiteindelijk gebeurt er ook niets echt.”

Nog volgens deze bron zouden de Virtuanen en Digitalianen weinig gebaat zijn bij de vele onderhandelingen: ze zijn er minder actief en de passieve taalbarrière zou ook nog steeds bestaan: weten dat de gesprekspartner een andere taal spreekt normaal gezien, en zo een geforceerd gesprek moeten voeren.
Zoals kan verwacht worden bevoordeelt dit de onderhandelingen amper, maar of dit de enige reden is dat er zo weinig input komt vanuit de Engels- en Spaanstalige landen is onduidelijk.

Dat er niets misgaat is eerder een gevolg van de problematiek dan van goed leiderschap: als niemand iets doet, kan er ook niets misgaan.
Dat er niets gebeurt is dan weer te wijten aan een kwaliteit die het oude CoV werd toegedicht: elitarisme.
Velen zitten er om te kunnen zeggen dat ze er gezeten hebben, meer dan om ook iets te kunnen bereiken voor de mensen die zij vertegenwoordigen of voor de Federatie als geheel.

Enkele voorbeelden om de passiviteit van de leden te illustreren: een discussie in de F.U. over FU 2.0 begon op 22 april en eindigde een week geleden.
Op bijna twee maanden kwamen er niet meer dan 8 reacties, waartussen er soms net geen maand tijd zat.
Het kan een subjectieve gedachte zijn, maar deze reporter vindt dat als er zo weinig aandacht gegeven wordt aan een oppositiebeweging, hoeveel aandacht wordt er dan besteed aan de wensen en noden van de rest van de Federatie?

Een andere discussie, over het verhogen van de limieten voor massa-subsidies sleept ook al twee maanden aan, en zoals het nu blijkt zouden twee landen zich positief hebben opgesteld t.o.v. de aanpassingen,
één land zou zich nog op de vlakte houden en een laatste zou het hele proces blokkeren uit eigenbelang.
Naar verluid zou het gaan om het bureaucratische Cyberië dat haar veto stelt, naar aanleiding van een verwachtte blokkering door het Parlement.
Pijnlijk, aangezien dit een zaak is die aan het levensbloed van elke inwoner van de Federatie raakt: inkomsten voor handelaars.

Een quote uit deze discussie, naar verluid van een Cyberisch vertegenwoordiger, spreekt boekdelen:
“Of course, the only question is if the Parliament would be willing to That’s a factor we cannot control.”

Ook de Digitaliaanse vertegenwoordiger, Koning The King 2, toont weinig enthousiasme voor alle interne zaken, net zoals de Ibishaanse Cheeseo, die zich nog niet zou laten zien hebben.
Zijn landgenoot Marcelbuter zou dan weer vooral een toeschouwer zijn en ook de Cyberische Ralgon blijkt zich in stilte te hullen.
You Know Me, wiens taak het zou moeten zijn om de FU weer op gang te brengen, is zoals het nu lijkt dus niet geslaagd in zijn opdracht, en de vraag is dan ook wanneer zijn ambtstermijn zal eindigen.

Om af te sluiten een fragment uit een redevoering, gegeven door een Cyberische vertegenwoordiger binnen de muren van de privékantoren van de FU.
Het onderstaande transcript toont duidelijk aan dat er zelfs intern bij de FU en bij de verschillende deelnemende landen discussie is op een dergelijk niveau dat de FU niet functioneert.

I was in Cyberian politics for many rounds, most of them in a cabinet role so I know how the Cyberian system works and that it won’t change. I also know that if that is the case that we won’t get anything done here ever, especially not if Cyberia doesn’t have a President who makes sure that stuff gets done instead of hiding behind democracy.

So the question is (and I think you are the most capable person here in answering it), how are we going to solve the fact that nothing happens here due to the fact that the Cyberian government works as it does.

I might only have 5 posts, but none of them are delaying the process or hindering our progress. If the problem lies in you not agreeing with the change, then I don’t see why should put the effort in to convince you it might work and then you say that you still don’t see it and shoot it down again.

You have been President now a few times in the past rounds and seen that nothing ever gets done in here due to the way it’s set up and due to the way that Cyberia always needs to vote and get approval from the parliament while all other countries are already on board. We would like to get both changed so we can actually do something with this club, and not only switch the members around for 75-90% and start over and over again without the possibility to get anything done.

Als het vertrouwen van de deelnemende landen en de vertegenwoordigers al zo geschaad is, wat dan met het vertrouwen dat de doorsnee burger zou moeten hebben in dit orgaan dat zoveel verantwoordelijkheden draagt? Hoe voorzitter Remcowouter dit gaat oplossen is op het moment van schrijven nog steeds bekend, en als de gang van zaken een richtlijn zijn voor de toekomst kan het ook nog even duren voor er zich ook maar een ontwerp van een oplossing stelt…