Miniconomy LoL

Auteur: Mr Geld

Steeds meer mensen die eerst niet van het bestaan wisten, komen ermee in aanraking: League of Legends.

Het onder veel Miniconomy-spelers gespeelde spel groeit zowel in naamsbekendheid als in fanatisme, maar misschien nog wel belangrijker is dat het ook in aantal groeit onder de MC’ers. Het spel, met de officiële benaming multiplayer online battle arena, wordt steeds populairder en ook op de chat blijft dat niet onopgemerkt. Hoewel de meeste praat over League of Legends via de private chat gaat namelijk, komt de afkorting ‘LoL’ nog vrij vaak voor op de chat.

De spelers komen uit alle landen: de meesten zijn Nederlands, uit Cyberië of Digitalië, maar het wordt ook internationaal gespeeld. Een kort lijstje van enkele bekende MC’ers die ook League of Legends spelen:
Ralgon
Technix
Loco_tazz
justinote
Refund
– Uw auteur persoonlijk
– Nog genoeg anderen waarmee ik niet of slechts een enkele keer gespeeld heb en waarvan ik de naam niet wist of vergeten heb

De communicatie geschiedt doorgaans via het programma Skype, waarover ik verder niets hoef te vertellen. Communicatie is bij League of Legends van groot belang en een headset is daarom noodzakelijk.
Omdat veel spelers zo graag samen spelen, is er het team ‘Miniconomy’ aangemaakt, voor spelers van Miniconomy die min of meer goed zijn en mee willen doen.

Goed, toegegeven, voor veel lezers zal dit niet belangrijk lijken, maar feit is wel dat dit de cohesie in Miniconomy sterk verbetert en de tijd zal aantonen of het ook de internationale verhoudingen verbetert. Laten we het in ieder geval hopen, maar wat ik stiekem nog meer hoop, is dat meer mensen League of Legends gaan spelen en dat de LoL-community hechter wordt, zodat iedereen meer plezier heeft in beide spellen.