Misdaad viert hoogtij in Digitalië

Auteur: Rats!

Digitalië – Naar goede gewoonte floreert er één handel erg goed in Digitalië: die in wapens en inbreekmateriaal. Afgelopen dinsdag alleen al werden er verschillende meldingen gedaan van criminele feiten, waarvan hieronder een beeld geschetst wordt.

Net na de middag waren wichard en Kippenhok97 de inactiviteit van scheppenhandelaar Ruudz grondig beu. Ze namen een taxi naar Monapoli en naar verluid kochten ze in een filiaal van Guns MV enkele vuurwapens. Enig onderzoek wijst uit dat deze MV naar goede Digitaliaanse gewoonte openlijk vuurwapens verkoopt zonder vergunning.

Toen we Bisi, de eigenaar van Guns MV, om commentaar vroegen, gaf hij ons het volgende statement:”Hij wilde scheppen handelen, maar na twee of drie keer zijn winkelrekken te hebben aangevuld verwaarloosde hij zijn klanten nu eenmaal. Ik vind klantenservice erg belangrijk en dit is dan ook een passende sanctie!”

Toen we wichard, Kippenhok97‘s medeplichtige om commentaar vroegen antwoordde hij het volgende:
“Wel ehm, hij stond daar heerlijk…”
Na een kleine pauze voegde hij daar nog aan toe:
“Het was natuurlijk behoorlijk zinloos, maar de verveling slaat zo nu en dan toe.”

Na enkele vragen bleek wichard nog meer slachtoffers op zijn conto te hebben staan. Zo zou hij Bleech en hubinho2 ook vroegtijdig omgebracht hebben, naar eigen zeggen had ”Hubinho nog een openstaande rekening na de vorige handelsperiode.”

Bij Bleech lag het echter persoonlijker: ”Hij beroofde een net gearriveerde inwoner van de Federatie, die ook nog eens een vriend van me is en ik dacht, nou, als ik toch bezig ben.”

Een uurtje na de aanslagen op Ruudz werden er nieuwe berichten de ether in gestuurd: OCMan104 had van wichard het genadeschot gekregen na een lange reeks berovingen en aanslagen, waar ook Kippenhok97 in vernoemd wordt. In verband met deze feiten zaten beide daders op het moment van schrijven in de gevangenis. Volgens de cipier ging het om een preventieve maatregel: ”We willen nu eenmaal niet dat half het land moet gerepatrieerd worden na al die aanslagen, maar binnen een uurtje ofzo mogen ze weer de baan op.”

Volgens verschillende bronnen waren de laatste woorden van de Engelstalige OCMan104: ”You bastards!”