Revival van Eurodam

Auteur: Sesam

Eurodam, de hoofdstad van Cyberië, is aan een opmerkelijke opmars bezig. Terwijl de stad de voorbije rondes stilaan leek weg te kwijnen en er in politieke kringen zelfs sprake was om de stad op te heffen, blijkt nu dat de stad weer zijn oude glorie aan het herstellen is. Vorige ronde waren er nog amper actieve handelaren. Heel wat handelaren verlieten teleurgesteld de stad (o.a. Plastic dame verkaste naar Kronenburg), maar nu is Eurodam overduidelijk uitgegroeid tot hét centrum bij uitstek van economische activiteit: de stad heeft met voorsprong de meeste winkels (bij dit schrijven zelfs 35% meer dan de tweede grootste stad, Kronenburg) en de meeste handelaren. Verwacht wordt dat de groei van Eurodam de rest van de ronde blijft aanhouden.

Nieuwe politieke wind
De belangrijkste reden achter deze heropstanding ligt ‘m wellicht in de nieuwe politieke wind die door de straten van Eurodam waait. Terwijl vroeger vooral oppositie gevoerd werd tegen de heersend burgemeester is een neutraal figuur naar voren getreden in de persoon van Tranqer, die actief Eurodammers motiveert om sàmen te werken, in plaats van tegen elkaar. Ook de sterke burgemeester Frankeur, die aan de macht kwam nadat verkozen burgemeester Sesam liet weten om persoonlijke reden niet aanwezig te kunnen zijn tijdens de eerste uren van de ronde, lijkt precies te zijn wat Eurodam nodig had: een solide politieke figuur met de juiste kennis om de stad tot een hoger niveau te tillen.
De onderlinge samenwerking van verschillende spelers zorgt dat er een nieuw gevoel van eenheid en vooruitgang hangt, een gevoel dat velen inspireert om grootse dingen te ondernemen.

Grootste projecten
Het meest opmerkelijk zijn net die grote projecten. Op het megalomane af is de boulevard die momenteel aangelegd wordt die gereserveerd is voor Megastores, en de Goudstraat waar de 10sq winkels komen. Terwijl zulke projecten van oudsher gedoemd waren om te mislukken lijkt het deze keer niet zomaar een utopisch idee van een machtsgeile mayor te zijn: er wordt daadwerkelijk gebouwd op beide boulevards, en handelaren van buiten de stad haasten zich om een plekje langs de boulevards te kunnen verzekeren. Centrale figuren zijn Tranqer, die kavels verkoopt aan de Goudstraat, en Tante Suikerspin, die kavels verkoopt langs de Megastore Straat.

De toekomst van Eurodam lijkt dus verzekerd. De vraag die op dit moment overal te horen valt is vooral: wie zal de boot missen?