Een vierdaagse naar Cyberië

Auteur: Tranqer

Doordat het 14 dagen collectief verlof was in El Peso, had ik tijd over. Ik dacht een paar dagen vakantie te nemen en rond te trekken in Cyberië. Je weet maar nooit welke handelsideeën je van hen kunt opdoen. Gearriveerd in de haven van Eurodam, zie ik de verlaten fabriekspanden van Plastic dame haar chipsfabriek. Voor de rest merk ik een kille grauwe stad op, terwijl hier in mijn ogen toch zoveel potentieel voor het grijpen ligt.

Met de taxi wou ik Peckkoo een onverwachts bezoekje brengen in Roebelarendsveen, maar hij gaf niet thuis. Gelukkig hadden Rednax en Rico Alvarez tijd voor een korte babbel. Met duidelijke ambitie bleek dat Roebelarendsveen een handelsmachine bleef. Ook in handelsperiode 115 zullen we dit mogen merken.

Wat verder door toeren richting Zwollar, voor mij een tamelijk onbekende stad die het van zijn bomen moet hebben. Tresias Aegirsson woont er maar die ken ik niet persoonlijk. Tijd om daar verandering in te maken, want de afgelopen 3 periodes verving hij (de-onvervangbaar-geachte) Bonanza als eindredacteur van de TMC . Het zou mijn toekomstige baas kunnen zijn dus. Veel handelaars trof ik in Zwollar niet aan, enkel de mayor en enkele handelaren die wat werken uitvoerden aan hun winkelpanden. De mayor A Lontra kon niet veel tijd vrijmaken want hij wou ook op vakantie, maar hij wist me te zeggen dat ze een moeilijke start zullen kennen. Veel inwoners zouden zich buiten de Federatie zijn gaan bijscholen, of namen een extra week verlof waardoor ze de start van handelsperiode 115 zullen missen.

Na een nachtje slapen in de bossen van Zwollar, trok ik naar Kronenburg. De olieproductie en investeringen lagen hier duidelijk niet stil. Tal van handelszaken werden opgeknapt en fabrieken uitgebreid. De immer enthousiaste martijn5 kon niet duidelijk genoeg onderstrepen dat Kronenburg het nieuwe walhalla van de economische activiteit zal worden. Mr Geld, President van Cyberië maar afkomstig uit Kronenburg, bleef iets meer bescheiden bij. Maar met Remcowouter aan het hoofd van de stad en een exponentiële groei van handelaren, lijkt deze stad zéér aantrekkelijk voor alle handelaren.

Het is mooi geweest, de vakantie. Het weer was alvast beter dan in België, dus het kon niet meer stuk. Toch keer ik blij terug naar El Peso, wetende dat er een paar handelaren uit verlof terugkomen en dat Djglekke misschien eens komt piepen!

Noot van de redactie: Dit artikel is enigszins verouderd, wegens niet eerdere publicatie, is dit artikel alsnog geplaatst.