Uitreiking van de MIP-Awards

Auteur:Bruno Provenzano

Het is 8 uur ‘s avonds en langzaam begint het al drukker te worden in Cyberië. De eerste gasten arriveren al in de haven van Zwollar.

De Ibishiaanse delegatie arriveert als eerste: Marcelbuter, CIT en Alecto stappen rustig uit hun privéjacht. Kennycrack2 heeft zich helaas moeten afmelden wegens een andere afspraak die hij belangrijker vond dan de MIP Awards.

Rond half 9 arriveren ook de Virtuaanse gasten: Forsties voorop met een super nieuwe smoking, gevolgd door (Brendan) die elke Cyberiër die hij tegenkomt persoonlijk begroet, Refund loopt een beetje stilletjes achter de twee aan. MoonPoker ligt in het ziekenhuis dus die heeft zich ook moeten afmelden. Rond kwart voor 9 komen de Digitalianen aan. Van top tot teen doorweekt, komen ze het Zwollarse strand op. Met zure gezichten lopen de Digitalianen langzaam naar het busstation om daar een taxi te nemen. Omdat de Digitalianen geen haven hebben, moesten ze zwemmen. Er komt geen enkele glimlach vanaf. Alleen bij koning The King 2 vernemen we een klein glimlachje.

Rond 9 uur komen de Cyberische genomineerden uit hun huizen tevoorschijn. Rednax was al enkele uren bij het Kronenburgse Concertgebouw omdat hij de zenuwen niet meer aan kon. Plastic dame loopt onder de make-up naar het Concert Gebouw waar de Virtuanen, Digitalianen, Ibishanen én Rednax al zitten te wachten. Mr Geld, Joep Eerlijk en Tante Suikerspin nemen liever de achteringang om de pers te vermijden. Het is tegen half 10 en TheCaptain, Marcello Alvarez, Naamloze, martijn5 en gelaarsdekat1 komen rennend het gebouw in. ‘’Sorry, taxi gemist’’ mompelt Naamloze.

Rond 10 over half 10 loopt Bruno Provenzano , de organisator van de MIP Awards, trots het podium op. Iedereen die zich niet heeft afgemeld is er, behalve bonanza. De organisatie besluit nog 10 minuten op hem te wachten en daarna te beginnen. Wanneer de 10 minuten om zijn en Bruno Provenzano de mensen net welkom wil heten stormt bonanza binnen. ‘’Sorry’’ mompelt hij en loopt snel naar achteren om daar te gaan zitten. De uitreikingen kunnen beginnen!

De eerste award die wordt uitgereikt is de MIP Award for Best General Player. De genomineerden: bonanza, Rednax, marcelbuter en Plastic dame worden naar voren geroepen. Rednax staat er lekker chill bij met een grote grijns op zijn gezicht. Plastic dame is superzenuwachtig, marcelbuter is meer bezig met zijn telefoon en bonanza staat er een beetje roerloos naast. Als de vier personen er staan, komt de uitreiker naar voren: Bruno Provenzano zal deze award uitreiken… Na lang tromgeroffel roept hij: ‘”De winnaar van de MIP Award for Best General Player is bonanza!’’ bonanza probeert een speech te houden maar het lukt niet echt, na de eerste zin stopt hij ermee en graait de trofee uit Bruno’s handen.

De tweede award van deze avond is de TMC MIP Award for Best Lawyer. De genomineerden: Marcello Alvarez, Refund, (Brendan) en Federal Coordinator. Federal Coordinator is wat laat, ‘’Sorry, ik moest even uitloggen van bonanza om op Federal Coordinator te komen… ‘’ mompelt hij. Deze award zal door dhr. Tresias Aegirsson worden uitgereikt. Tresias schraapt zijn keel en begint: ‘’De winnaar van de MIP Award for Best Lawyer is Federal Coordinator!’’ Boe geroep komt van alle kanten ‘’Hij krijgt ze altijd!’’ hoor je sommige mensen zeggen. Ook hiervoor heeft Federal Coordinator niks voorbereid, dus pakt hij de trofee en loopt het podium af. ‘’Even switchen’’ en bonanza komt weer online.

De derde award is de TMC MIP Award for Best New Player. De mensen die genomineerd zijn door de anderen, komen een beetje verlegen naar voren: Tante Suikerspin voorop met een super grote suikerspin in haar hand, gevolgd door Bruno Provenzano die bijna zijn hoofd in de grond wil steken. TheCaptain komt daarna gevold door Ephef. Tresias Aegirsson zal ook deze award uitreiken. ‘”De winnaar van de TMC MIP Award for Best New Player is Bruno Provenzano!’’ Bruno schrikt zich rot en mompelt ‘’huh?!? Ik gewonnen?’’ hij loopt naar voren en houdt de saaiste speech die mensen ooit hebben gehoord.

De vierde award deze avond wordt uitgereikt door Naamloze die maar liefst 51 ISH sponsorde! Naamloze’s MIP Award for best politician. Mr Geld, bonanza, Forsties en (Brendan) lopen naar voren. Na een speech van ruim 30 minuten van Naamloze over hoe bijzonder hij dit vond, maakte hij eindelijk de uitslag bekend. ”De winnaar van deze award is bonanza!!” bonanza zucht, loopt naar voren en pakt de award: ‘’Bedankt’’.

De vijfde award deze avond is de TMC MIP Award for Best Officer. Traag begrip winnaar van deze award in handelsperiode nummer 109 loopt voorop gevolgd door TheCaptain, martijn5 en Ephef.
‘’De winnaar van de TMC MIP Award for Best Officer van ronde 115 is alweer traag begrip!!’’ roept Tresias. Traag begrip springt een gat in de lucht maar heeft helaas geen speech voorbereid.

De laatste award voordat de pauze begint, nummer 6. De ‘’Wouter Is Altijd Stouter’’ MIP Award for Best Trader. De genomineerden: gelaarsdekat1, Rednax, COE, Plastic dame en martijn5. Deze award zal uitgereikt worden door de bedenker van deze naam: Joris. ‘’De winnaar de van de best trader award is geworden, rampapapa… gelaarsdekat1. Gelaarsdekat1 houdt een speech van een uur en dan begint de pauze.

De lekkerste gerechten komen voorbij in de pauze, de heerlijke suikerspinnen van Tante Suikerspin en allemaal andere lekkernijen!

Na de pauze is het alweer tijd voor de 7e award van deze avond. De MIP Award for best President.
De genomineerden: (Brendan), Mr Geld, Joep Eerlijk en bonanza. Ook deze award is gesponsord door de TMC en zal uitgereikt worden door de eindredacteur. ‘’De winnaar van deze award is geworden… (Brendan)!!!

De achtste award is de MIP Award for best ever King. Bruno Provenzano zal deze uitreiken. De genomineerden: Marcello Alvarez, Naamloze, Technix en The King 2. ‘’Ik zeg het maar gewoon’’ mompelt Bruno. ‘’De winnaar is… MARCELLO ALVAREZZ’’ Marcello had niets anders verwacht en loopt rustig naar voren en pakt de trofee aan. ‘’Bedankt’’ zegt hij nog net als hij wegloopt.

De negende award: de MIP Award for best Cyberian player. Genomineerden: Mr Geld, Rednax, gelaarsdekat1 en bonanza. ‘’Het was een spannende strijd,’’ vertelt Bruno. ‘’Maar de winnaar van deze award is geworden: Rednax!’’Rednax had niks anders verwacht, grist de trofee uit Bruno’s handen en loopt rustig van het podium af.

De tiende award: de MIP Award for best Ibishan player. Genomineerden: Kennycrack2, CIT, Marcelbuter en Alecto. Bruno schraapt zijn keel: ‘’Het was een spannende strijd maar CIT heeft ruim gewonnen, gefeliciteerd!’’ CIT heeft een big smile op zijn gezicht en houdt een korte speech.

De elfde award: de MIP Award for best Virtuan player. Genomineerden: Forsties, Refund, MoonPoker en president (Brendan). Ook hier zullen we het kort houden vertelt Bruno. ‘’De winnaar is geworden… Forsties!’’ ‘’Congratz’’ . Forsties heeft ook geen speech en neemt de trofee blozend aan.

De twaalfde award: de MIP Award for best Digitalian player. ‘’De winnaar van deze award moet vanavond lang zwemmen met dat zware prijzenpakket’’ 4 genomineerden: Sugarfree. COE. Loco_Tazz. Minimize. De winnaar woont niet in Digitalië. Het is namelijk Sugarfree! Sugarfree lacht en zingt de ‘’Wololol song’’.

De dertiende en laatste award is de MIP Award for best Consul. Genomineerden: (Brendan), Ronald, Bleech en MoonPoker. Een spannende finale tussen Ronald en (Brendan), maar de winnaar is geworden: ‘’(Brendan)!!’’

Het was een super avond en iedereen kon weer lekker naar huis rond 2 uur.
Het was een grote eer om dit te mogen organiseren, bedankt!

Bruno Provenzano