De tussenronde van een geïnteresseerde buitenstaander

Auteur:Tranqer

Vanwege mijn herexamens was ik verplicht om van mijn deelname aan de tussenronde af te zien. In juni had me de examenperiode wel rondewinst opgeleverd, maar in mijn augustusmaand zat ik met de gebakken peren en bijgevolg 3 herexamens. Kortom, ik moest de ronde volgen via Skype en de tutorial.

In de eerste dagen was het op Skype wat aftasten. Ik wist van het merendeel van de spelers dat ze het liefst anoniem bleven. Hierdoor kwam weinig informatie binnen maar dat stoorde ook niet. 1 speler maalde er niet om dat ik meevolgde. Ik vond het dan ook fijn om The King 2 (Aiden Diamond) te mogen begeleiden van dichtbij, en in de eerste dagen mijn expertise van chipproductie uit te kunnen wisselen. Zo raadde ik hem aan om onmiddellijk zoveel mogelijk vaste klanten voor zich te winnen en vervolgens zijn hoge prijs aan te houden.

De eerste weekdagen verliepen minder intensief. Ik kon af en toe een paar Federal updates meepikken. Ik kreeg af en toe een tip doorgespeeld, maar probeerde zoveel als mogelijk de discretie te bewaren. Zo wou ik bewust niemand zijn naam kennen, om me ook nooit te kunnen verspreken. Ik probeerde met tips en hints de speler in kwestie te helpen als het kon, maar verder deed ik er niets mee om geen enkel contact te bevoordelen.

Ik vernam zowel van enkele Alpha – als Beta spelers(*precieze dagen, welke targets*) dat Beta een sterk offensief tegenop Alpha opzetten, een paar Beta spelers waren zelf overtuigd dat ze Alpha zo aan de kant gingen schuiven. Targets waren hoofdzakelijk toeristenverkopers. Ook TK had het in de gaten want een paar van zijn afnemers sneuvelden bij de Beta aanvallen. Ik raadde hem aan vooral zijn centen te sparen. Met zicht op een mogelijke Last Man Standing. Want als Beta zo verder deed ging er van Alpha niet veel overblijven.

Op een bepaald moment kwam Aiden Diamond me droogjes vertellen hij 80 credits had opgeknald op korte tijd. “Gewoon af en toe los knallen” noemde hij het. Ik noemde hem een gek, want het was eeuwen geleden dat ik hem nog eens tientallen credits aan bails zag gebruiken. Totaal niet naar zijn gewone doen. Daarbij ging zijn nettowaarde omlaag wat in zijn nadeel kon spelen.

Niet dat hij luisterde en hij schoot maar door. Hij werd al snel een van de grotere criminelen. Tot hij het hoge creditverbruik wat beu was. Ik dacht dat Aiden Diamond eindelijk aan zijn spaarpot kon beginnen werken. Tot een zekere Emily Skill hem aansprak om mee te komen knallen, de credits zouden zelfs vergoed worden. Ik vond het voorstel op het eerste zicht stinken, maar aan de andere kant zou hij ook zijn incentives moeten tonen dat ie niet te egoïstisch speelt. Wie weet is hij dan het eerstvolgende slachtoffer.

Maar Aiden Diamond kennende staat kleinschalig niet in zijn woordenboek, en een keer dat ie aan het front zou staan zou hij blijven schieten. Ik had er geen goed oog in dat hij toezegde. Per toeval kon hij vanwege real life omstandigheden bij de shoot out niet aanwezig zijn. Een meevaller voor zijn kosten.

De dagen daarop bleef Emily Skill vragen om mee te knallen, ik begon het verdacht te vinden en vond een complottheorie. Ik vond dat Beta opvallend snel tenonder ging. Dat het zelf doorgestoken kaart leek. Er hevig van overtuigd dat Emily een Alvarez-lid was, en ook bondgenoten op Beta had. Stel dat rijke Beta spelers (alvarezvrienden) nu geld naar Emily Skill overschreven, en zich dan rupt lieten schieten.

Iedereen waarmee ik contact had, lachtte dit weg. Ik kreeg info doorgespeeld dat verpleegsters in staking gingen en zo de schietschade zo werden verhoogd. Enkele Beta spelers waren misnoegd, omdat hun offensief kort na de rondestart minder schade opbracht dan die van Alpha.

Maar ik kon er niets aan doen dat ik dit bleef denken. Beta werd zo op den duur aan helemaal aan flarden geschoten. Met als gevolg dat ik op Alpha nu een chaos verwachtte . Deze bleef uit, volgens meerdere bronnen vanwege een gebrek aan tijd om iedereen nog te rupten.

Aangezien de Virtuanen op Beta uitgeroeid waren, bleek het uiteindelijk een nostalgische strijd te worden tussen Digitalië en Cyberië. De Digitalianen hadden namelijk beslist hun geld aan Brayden Lotbuyer (Loco_tazz) af te staan. Daartegenover had Emily Skill (Bossebol) geld bijeen weten te schrapen van de overgebleven Cyberiërs.

Het was nagelbijten tot zaterdagavond laat bekend werd gemaakt dat Braydon Lotbuyer de rijkste speler op Alpha Island was. Om de spanning te benadrukken bleek dat de Who is Who Contest over de rondewinnaar besliste, 142 punten t.o.v. 113 punten in het voordeel van Braydon Lotbuyer. Opmerkelijk is dat ik kan besluiten dat Braydon Lotbuyer (een Digitaliaan van oorsprong) meer op een Cyberische manier gespeeld heeft (290 schoten), en dat Emily Skill heeft geschoten als een echte crimineel (740 schoten) maar toch haar thuisbasis in Cyberië heeft liggen.