Roebelarendsveen is de bazenstad

Auteur:Tranqer

Het is moeilijk om het over mijn lippen te krijgen. Maar deze ronde kan niemand erom heen. Roebelarendsveen is de bazenstad van deze handelsperiode.

Roebelarendsveen bouwde al op dag 1 een indrukwekkende voorsprong uit, met 707 gekochte kavels binnen de tien uur. Ter vergelijking, dit staat gelijk aan de som van alle verkochte kavels in Virtua en Ditigalië.
De interne verdeling in Roebelarendsveen zit dan ook uitmuntend in elkaar. Meer dan 25 actieve handelaren en op alle belangrijke producten beschikt Roebelarendsveen over juist 1 handelaar. Miquel Alvarez (hout), Traag Begrip (ijzer), Justinote (steen), Bossebol (scheppen). Overige producten zijn allemaal dubbel bezet, wat Roebelarendsveen tot een toeristenmagneet maakt.

Het is meer dan mogelijk dat de top-5 van deze handelsperiode enkel uit inwoners van Roebelarendsveen bestaat. Dit zou een nooit eerder geziene prestatie opleveren. Want echte bedreigingen heeft Roebelarendsveen niet. Zwollar viel door de mand, in Eurodam valt er weinig te beleven en Kronenburg wordt ingekaveld door Roebelarendsveen. Op internationaal vlak hebben de Virtua ijzer/houthandelaren op de vierde dag nog geen mega’s, en Digitalië besliste de havens niet te openen om druk op de boetes te behouden.

Naast deze 4 net genoemde Roebelarendsveense kanjers zouden er nog een 4-5 Roebelarendsveners rond de top-10 grens schommelen. Ik heb er nog even de statistieken van de laatste 60 rondes bijgehaald om uit te zoeken hoe uniek dit zou zijn. Enkel Cashington kreeg het voor elkaar om in handelsperiode 80 vijf top-10 spelers te leveren. 11 keer kwam het al voor dat 4 spelers van eenzelfde stad een top-10 plaats haalden.

Ik kan besluiten dat als Roebelarendsveen het voor elkaar krijgt om de ronde te winnen, en 5 spelers in top-10 te krijgen het voor een unicum zorgt. Daarboven kunnen ze de prestatie nog meer glans geven, door meer dan 5 spelers in de top-10 te krijgen.

Persoonlijk zie ik het allemaal niet graag gebeuren dat het net Roebelarendsveen is die dit voor elkaar krijgt, maar de organisatie staat als een huis en daarin moeten we elk van ons zijn meerdere erkennen. Mogelijke verklaring is het tegenvallende eindresultaat in de tussenronde, waardoor de groep met meer enthousiasme aan deze periode gestart is.