Een woord van de eindredacteur

Auteur: Eindredacteur

Het Parlement slaapt, dat mogen we wel stellen. In tegen stelling tot voorgaande handelsperiodes, is het nu toch echt duidelijk. Het Parlement is afgeschreven, achterhaalt, dood.

Waar ik persoonlijk altijd wellicht te hard van stapel liep, weet ik het nu zeker. De Cyberische parlementaire democratie is niet meer. Ter illustratie, het heeft meer dan een week geduurd voordat een parlementslid actie ondernam tegen de Minister van Justitie, die geen richtlijnen had gepubliceerd.

Vandaag werd duidelijk dat de Minister van Onderwijs criminelen afhoudt van diploma’s en de President zou te lang gedaan hebben over een voorstel goedkeuren. Waar vroeger de parlementsleden hier direct in hapte, wanneer zij oppositie waren, blijft het nu akelig stil. Onderzoeken wijzen uit dat bijna de helft van alle parlementsleden volgens de wet al ontslagen hadden moeten worden. Hoe Cyberië deze inactiviteit te boven komt, is nog onbekend.

Digitalië daarentegen lijkt volledig op te bloeien, met een enorm goede vertegenwoordiging in de omzetstatistieken zou het zo maar kunnen dat de rijkste handelaar deze handelsperiode in Digitalië woonachtig is. COE laat in ieder geval in zijn artikel zien, dat Digitalië begaan is met wijzigingen op handelsgebied.

Naast de gebruikelijke omzetstatistieken, is de redactie ook in het bezit van een aanzienlijke lijst met aandelentransacties. Deze hebben geleid tot de aandelenstatistieken zoals ze in het statistiekenonderdeel geplaatst zijn. Wij hadden van het Federale Bureau voor Aandelenkoersen niet het recht om per persoon gegevens te publiceren en hebben dat uit respect voor de privacy van deze handelaren dan ook niet gedaan. Toch is het uiteraard interessant.

Voor de volgende editie gaat de redactie proberen uit te zoeken welk aandeel het meest intrek is bij de aandelenhandelaren.

Veel leesplezier!

Eindredacteur,

Tresias Aegirsson