Le Vainqueur: ‘Lees de krant, het handboek van een maatschappij’

Auteur:Le Vainqueur

Le Vainqueur werd benoemd tot parlementslid. Dit gebeurde na de inactiviteit van Joep Eerlijk, die daarmee uit het parlement werd verwijderd. Daarmee zet Le Vainqueur een stap in de politiek, en dan wel direct in de motor van de politiek: Het Parlement.

Le Vainqueur verbaasd hier wel degelijk een aantal personen mee, aangezien velen zijn aanwezigheid aanzien als ‘subje’. Toch wenst hij hier op te reageren: “Velen wantrouwen mij, onterecht. Volgens velen is het een wonder dat een persoon direct over veel kennis beschikt van de (Cyberische) maatschappij. Terwijl het simpel is, lees de krant, het handboek van een maatschappij. Ook door te lobbyen bij politieke iconen (die men al gauw vind in de krant) vind men niet alleen veel informatie maar ook de gang van zaken.”

Ondanks het feit dat Le Vainqueur nieuw is, staat hij stevig in zijn schoenen omtrent de nationale politiek: “Gewoonten maken oud. Jong blijf je door de bereidheid tot verandering. Cyberia heeft zich lang sterk gehouden, maar door de komende veranderingen moeten we ons misschien wel sterker maken. Het defensieve beleid moeten we behouden, maar dan alleen verharden tot een betonnen blok. Meer durven, binnen een defensieve aanpak.” Le Vainqueur, die eerst lid was van de partij LJE heeft toen bij zijn aanstelling de partij verlaten om zich vervolgens aan te sluiten bij SC.

“Een partij waarbij de voorzitter inactief is, dat is duidelijk geen partij voor mij. Spijtig, maar voor mij gaf de partij geen goed signaal door de inactiviteit.” Over verdere plannen wil Le Vainqueur niet uitweiden: “Ik heb ideeën, nog niet volledig uitgewerkt daarmee dat ik nog even wacht deze publiek te maken. In elk geval moet Cyberië zijn nationaal beleid veranderen, om de komende veranderingen te overleven maar een idee verder uitleggen, is de lezer voor een imbeciel houden. Daarom houd ik van aforismen.”