Tipje voor de federalen

Auteur:Naamloze

Al periodes lang beperkt de markt voor bepaalde basis producten zich tot de door federalen gegeven steden, voor Cyberië geld natuurlijk dat chips uit Eurodam komen, ijzer uit Roebelarendsveen en plastic word al tijden geleverd door Plastic dame uit, juist u raad het al, Kronenburg. Voor Cyberië is dit handel op zijn nauwst en volgens mij is het in andere landen niet veel anders.

Nu zie je dus ook dat bijvoorbeeld Kronenburg helemaal leeg getrokken is qua olie maar andere grondstoffen nauwelijks zijn gedolven. Het is ook logisch want geen enkele ijzerboer uit Kronenburg dat ik voor u nu als voorbeeld zal nemen, kan opboksen tegen het geweld van de ijzerboer uit Roebelarendsveen. Er zijn altijd wel een paar gekken die het proberen, maar echt duurzame handel blijft het niet. Dus kan er in Kronenburg enkel een economie gebouwd worden op olie waar ze dan weer heel Cyberië mee overspoelen, Kronenburg wordt er door een simpele stad, dan spreken we nog niet eens over het kerkhof wat ooit Eurodam hete en de grootste stad in de federatie was.

Het probleem zit hem natuurlijk in het feit dat grondstoffen in bepaalde steden overvloedig zijn en kavels niet goed gemengd worden. Dit was ook nodig toen tientallen periodes geleden de delfskills werden ingevoerd om de wildgroei van een bepaald soort handelaren te voorkomen. Maar helaas heeft dit dus gezorgd voor een zeer nauwe handel.

Gelukkig is er een verandering gaande die de federalen met hun grondstofverdeling goed kunnen gebruiken. De skillset voor delven is verandert van twee skills naar éen! Hier door zouden er meer gemende kavels kunnen komen. En ik begrijp dat van uit een traditie Kronenburg een olie stad is, maar als er op elke kavel van va 30 ijzererts ook nog eens 80 olie vandaan kan komen die weer verkocht kan worden tegen een prijs van 60 cent de liter aan de olie behoevende handelaren, dan is er al veel meer op te boksen tegen de overspoelende ijzerboeren uit Roebelarendsveen.

Ik geef jullie federalen dit als tip mee voor de volgende periode, zo zal de verdeling van de federatie hopelijk diverser zijn, zullen handelaren innovatiever moeten zijn en zullen ze meer met elkaar moeten handelen en zal er ook wat meer benzine door de federatie vloeien. Jullie moeten ook niet vergeten dat toen dat El Peso in de twintiger en dertiger periodes en grote moes van grondstoffen her en der was maar tegelijkertijd wel in periode 29 de twee Digitaliaanse handelswinst wist binnen te slepen.