RV: hoofd of droomstad?

Auteur:Le Vainqueur

Roebelarendsveen, staat alweer aan de top van de Cyberische steden. Niet alleen scoort de stad enorm hoog qua activiteit, ook heeft het de meeste spelers (28) tegenover de rest (gemiddeld 16). Daarmee verslaat RV weeral Eurodam.

Hoe oud Eurodam is, zoveel keer pluspunten dat Roebelarendsveen bezit tegenover de aloude hoofdstad van Cyberië. Het is bijna een droom, die door Cyberië gaat. Roebelarendsveen, lang de stad van Alvarez, nu de grootste stad van Cyberië. Een nieuw tijdperk van voorspoed, vooruitgang en hoge winsten. Aandelen blijven omhoog gaan, Roebelarendsveners breken de stedelijke activiteitsrecords en staan zowat gelijk met de oersterke Virtuaanse steden zoals Nadasqar en Centropolis.
Een prachtige droom, winsten en nog eens winsten. Roebelarendsveen de economische motor van Cyberië. Geen enkele buitenlander houdt er stand, alles wordt daar verkocht en gekocht, geen enkele stad die er tegen op kan. Terwijl men massaal Zwollar en Kronenburg leeghaalt, word alles uiteindelijk indirect verkocht in Roebelarendsveen. En dan hebben we in contrast, vergane glorie…

…Eurodam. Buitenlanders stromen massaal toe, halen alles uit de grond en exporteren het naar hun vaderland. Aandelen stijgen, maar gestaag, handelaren worden weg geconcurreerd door de rijke collega’s uit Roebelarendsveen en Eurodam wordt daarmee uitgebuit, misbruikt en eindigt daarmee als de vuilnisbelt van Roebelarendsveen.

Roebelarendsveen is de droomstad van elke handelaar die oog heeft op winst. Het bruist, ontwikkelt en heeft iets weg van “The Roaring Twenties”. Kan het ons niet de mogelijkheid bieden om van de droomstad, een droom te maken? Een Cyberische droom? Een doel dat we allen moeten verwezenlijken? Zouden wij, en zeker als nationaal bestuur de economische voorruitgang over het algehele land kunnen verspreiden?