Gratis schepen of meer internationale handel

Auteur:Naamloze

Er zijn een hoop voors en tegens aan het idee van de Federals om schepen door de overheid te subsidiëren tot maximaal 5,000 I-Shell per schip. Nu is de vraag natuurlijk brengt het wat met zich mee voor de hele federatie of is het gewoon weer een systeem waarbij minder bureaucratische en kleinere landen een enorm voordeel van hebben. De Virtua staat in ieder geval niet te popelen en veel leden van het Cyberisch parlement lopen ook niet direct te popelen om dit systeem door te voeren, ze krijgen hier door een veel kleinere groei in hun afzet markt dan landen als Ibisha en Digitalië.

Het grote voordeel met schepen goedkoper maken is natuurlijk duidelijk, je kan een groot deel van je investeringen in een keer terug verdienen aan de overheid die in een keer bijna de helft van je schip kan gaan financieren. En een meer internationale handel is natuurlijk ook interessant. Het is nooit echt van de grond gekomen en het economische aspect is wel iets wat de gang van zaken in de federatie flink op de kop kan zetten, zowel qua handel als qua internationale politiek. De eerste gedachte bij dit is idee is; doen

Maar ik zie ook erg veel nadelen aan het idee. Zoals ik al in de inleiding melde zal dit net als de staats subsidie enorme voordelen hebben voor de minder bureaucratische landen. Zei zullen hierdoor naast het feit dat ze meer afzet markt hebben ook veel meer gebruik (en misbruik) maken van deze nieuwe mogelijkheid. Ook is de vraag of Ibisha bijvoorbeeld wel de hele federatie wil gaan voorzien van haar producten, dit kan makkelijk betekenen dat zei binnen een week al hun grondstoffen er door hebben gejaagd en voor de rest niets mer hoeven te doen de opvolgende twee weken of beter gezegd niks meer kunnen doen. Ook is er de mogelijkheid dat je schepen gaat maken voor je eindwaarde. Ik weet niet wat de executie waarde is van schepen, maar waarschijnlijk is dat minder dat de helft die geïnvesteerd word aan middelen om een schip te maken. Op het moment dat je dus een haven hebt kan je makkelijk dertig schepen gaan maken en heel veel geld van de overheid vangen zonder dat die dingen ook maar een mijl gevaren hebben, zolang het maar leuk op je balans staat. Het laatste punt dat mij het meeste steekt is eigenlijk dat geen inwoner van een stad een winkel wil verkopen aan een inwoner van een andere stad, laat staan een ander land.

Het zal naar mijn mening beter zijn als deze subsidies niet worden doorgevoerd maar schepen gewoon minder middelen nodig hebben om gemaakt te worden en daarnaast zou je een manier moeten vinden om winkels buiten je eigen standplaats te bouwen. Een optie daarvoor zou kunnen zijn dat MV die mogelijkheid hebben als ze in de stad aanwezig zijn waar ze een winkel willen bouwen. Dit lijkt me een stuk eerlijker en minder fraudegevoelig.