Ibisha – They are back (Deel 2)

Auteur:Tranqer

In de vorige editie van The Miniconomist, beschreef ik de exponentieel groeiende start van Ibisha.

Een week later houden ze hun opmars aan. Er zijn zelf signalen van een surpopulatie, hun budget zit er helemaal doorheen terwijl alle kavels opgekocht zijn. Onlangs lieten ze het aangepast veilingsysteem varen om hun kosten te dekken. Wat zou het niet geweest zijn als ze ook nog eens hun scheepvaart zouden vergoeden? Dit lijken echter problemen voor de toekomst want de handel staat niet stil.

Opvallend deze handelsperiode is, dat naast de goldrush er ook een ertsrush plaatsvindt. Sinds vorig weekend zijn zo goed als alle kavels in Roebelarendsveen bezet, door Roebelarendsveeners, een MV uit Zwollar en eentje uit Ibisha. Dinsdag moest Cashington eraan geloven. Naast Virtuaanse investeerders zou Bell_1996 60k in kavels hebben gepompt, en ook Digitalie probeerde een eigen ertsgebied vast te zetten voor zowel Monapoli als El Peso.

Geruchten melden dat CIT, de ijzerhandelaar uit Ibisha al 85.000 ijzer zou hebben geproduceerd. Hiervoor heeft hij zelf 1000 kavels afgegraven en drie leveranciers voor erts. Dit geproduceerde aantal zou meer dan het dubbele van het aantal geproduceerde ijzer in Roebelarendsveen zijn. Sterker, als je de ijzerproductie in Cyberië en Digitalië optelt, zou je aan hetzelfde aantal komen als wat CIT produceerde. Sterker nog, tijdens El Peso’s beste handelsperiode ooit, produceerde ik slechts 85.000 ijzer over de gehele handelsperiode, ze zijn dus zéér impressionant bezig op het Spaanse eiland.

Het blijft nog onbekend wie in Ibisha de overwinning naar zich gaat toetrekken. De houtleverancier voor CIT is bell_1996, een kanshebber, als ook plastichandelaar Forsties met twee goed draaiende MV’s. Persoonlijk zou ik het MoonPoker gunnen. Na uitgejouwd te zijn als mayor in Cashington in handelsperiode 115 is hij terug actief op het toneel. Viraxje bewees eerder al dat een tijdelijke handelsstilte een overwinning kan opleveren in de eerste handelsperiode datje terugkomt.

Ik eindig met een opmerkelijke noot. De huidige president van Cyberië flirt openlijk met Ibisha voor de komende handelsperiode in de Cyberische ambassade. Lijkt Roebelarendsveen de pedalen kwijt en duwt Ibisha hen handelend van de kroon? Komende handelsperiodes zullen meer vertellen, maar de internationale handelstimulatie van de Federal Government lijkt enkel die trend te stimuleren.