Cyberische lente

Auteur:Chiara Alvarez

Ik weet niet of het jullie is opgevallen, maar de samenleving van Miniconomy is aardig aan het veranderen. Mijn statement gaat enkel over Cyberië, want in andere landen ben ik niet vertegenwoordigd.
1. Criminaliteit moet meer lonen in Cyberië
2. Cyberische politiek is aan het veranderen

1. Criminaliteit moet meer lonen in Cyberië
Na een aantal periodes waarin stevig gediscussieerd werd over de hoogte van de boetes, is het eindelijk zover: Cyberië gaat de boetes tegen criminaliteit verlagen. Veel spelers hebben aangegeven dat ook in Cyberië criminaliteit meer moet kunnen lonen. Niet in het minst om handel te stimuleren die personen beschermen tegen criminele activiteiten.
Zelf heb ik de proef op de som genomen door een korte periode te handelen in kogelwerende vesten. Een product wat in Cyberië vrijwel niet verhandeld wordt. Toch een zeker gemis voor de handelaren, omdat er flinke marges zijn te halen op dit product. Toeristen kochten er een kleine 30 per dag en de winsten per stuk liepen op tot wel 80-100 I-Shell.

Door de lagere boetes hoop ik, dat handelaren zich niet laten afschrikken door de criminaliteit, maar dat ze bewuster kiezen tussen winst en veiligheid. Daar waar eerder werd uitgegaan van een Overheid die moest zorgen voor haar inwoners, zullen de inwoners meer moeten gaan participeren in de samenleving. Iets wat in meerdere werelden steeds vaker besproken wordt.

2. Verandering Cyberische politiek
Wellicht nog opvallender in deze periode is dat de Cyberische politiek een drastische wijziging doorgaat, die vrijwel geruisloos gaat. Al enkele kabinetten is het Sterk Cyberië, de partij van Rednax, dat de windrichting bepaalt. Waar zij enkele malen nog geduld moesten opbrengen door het ontbreken van een meerderheid in het parlement, kon tijdens deze periode de vurige verandering plaatsvinden en ter stemming worden gebracht. De aanhouder wint en dit zijn de meest belangrijke wetswijzigingen die vooralsnog niet geblokkeerd worden:

Criminelen mogen ambtenaar worden.
De president kiest zijn opvolger voor de volgende ronde.
De president krijgt meer macht doordat hij alle wetsvoorstellen kan afkeuren en goedkeuren (vetorecht).

Sommigen noemen het een “coup”, ik zelf zou meer kiezen voor een fluwelen revolutie. Waar de Familie Alvarez, met aan het hoofd Don Marcello Alvarez bekend staat als onbesuisd en rumoerig, gaat het ze wederom lukken om een land qua politieke structuur volledig te veranderen. Men is dan ook naarstig opzoek naar een rivaliserende familie, die enig tegengewicht kan bieden tegen deze professionele organisatie. De revolutie, onder de politieke leiding van Rednax, is er vrijwel helemaal door. En zo wordt Sterk Cyberië de machtigste partij. Wij van Sterk Cyberië kijken vooruit naar een Cyberië wat dichter kruipt tegen Digitalië. En waar handelaren en criminelen hand in hand zullen gaan. Zou YenVille weer terugkomen? Wellicht is dat het volgende punt op de Alvarez-agenda. Dan is de brug tussen Cyberië en Digitalië volledig geslagen. Wie had dat gedacht?!