De verboden publicatie

Auteur: Eindredacteur

The Miniconomist wordt aangeklaagd, enkel en alleen omdat het een artikel publiceert van MoonPoker. Een artikel dat inzicht verschaft in het doen en laten van MCRecruitment. Iets wat zeer interessant is voor toekomstige Recruiters uiteraard.

De Rechtbank waar de zaak zich afspeelt, vroeg de krant om het artikel te delen met de rechter. Maar waarom zou een krant meewerken aan de censuur van zichzelf? Het is toch zelfs van de zotte dat er censuur wordt toegepast. Een krant is er om nieuws en achtergronden te publiceren, het verbieden hiervan doordat het eventuele informatie bevat over een club die niet publiekelijk is voor iedereen, zou betekenen dat onderzoeksjournalisten niet hun gang kunnen gaan. Voor je het weet heb je namelijk informatie uit zo een club en word je achteraf aangeklaagd.

Indien de Internationale Rechtbank tegen de tijd dat dit gepubliceerd is, heeft besloten dat het artikel van MoonPoker niet geplaatst mag worden, zal ik de rest van de krant ook censureren. Voor de zekerheid zullen we maar zeggen. We kunnen toch niet accepteren dat we in een Federatie leven waar censuur zou worden toegepast.

Derhalve kunt u het desbetreffende artikel in de Engelse editie lezen.