Onderwijs Afgeschaft

Auteur:Le Vainqueur

Het onderwijs hervormen, het was een onderwerp dat in de schaduw stond in het gevecht tussen dictatuur en democratie. Na de verkiezingsoorlog tussen CCP en SC is er weer stabiliteit in Cyberië, en dan wel van de juiste.

Direct in het begin van de ronde waar er enige discussies in het parlement omtrent onderwijs en veiligheid. Misschien wel de oudste discussies aanwezig in de Cyberische politiek, maar er is eindelijk een antwoord op gekomen, althans voor onderwijs. Het huidige systeem, waarbij men examens moet afleggen (gratis) en men na 5 rondes deze behaalde diploma’s gratis kan verlengen is afkomstig van een nobel idee om kwalitatief onderwijs te creëren.

Het scholensysteem, waarbij het onderwijs nog een duit kostte en er enige concurrentie was tussen de scholen werd een aantal rondes terug veranderd naar een staatsonderwijs via een examen. Daarmee werd in feite het systeem zeer eenvoudig gemaakt, maar ook overbodig bureaucratisch. De huidige hervorming die doorgevoerd is in het parlement onder leiding van CCP-voorzitter Le Vainqueur, bevat een onderwijs wet die zegt dat: het ministerie van onderwijs en de bijbehorende minister, de minister van onderwijs afgeschaft word. De president de diploma’s dient uit te delen en er daarvoor geen examens moeten behaald worden. Dat men voor een diploma een kleine symbolische som dient te betalen. Dat de kwaliteit dient gewaarborgd te worden door middel van staatscursussen die doorgenomen kunnen worden als men het diploma ontvangt.

Kortom is er aan de oude, glorieuze, eik Cyberië takken gesnoeid, zodat andere takken meer plaats krijgen om weer in volle glorie te groeien. De hervorming van onderwijs is de eerste stap naar de totale hervorming van de Cyberische staatsstructuur.