Alarm in Kronenburg

Auteur:Le Vainqueur

De Cyberische stad Kronenburg is het slachtoffer van een klassiek bombardement. Al verscheidene dagen waren er schoten te horen, maar sinds gisteren avond deed Kronenburg ons denken aan de tweede wereldoorlog. Omstreeks middernacht werd Kronenburg gebombardeerd, met grote schade als gevolg.

De luchtalarmen loeiden één voor één, toen de burgers wakker werden door verscheidene ontploffingen. Verscheidene eenheden werd opgeroepen, maar kwamen niet ter plaatse om het afweergeschut in te schakelen. Met als gevolgen dat er 14 burgerslachtoffers vielen waaronder enkele ambtenaren en zelfs de president.

Een aantal burgers spotte ‘een zilveren toestel’ dat achteraf gezien aan de beschrijving voldoet van Rednax zijn privétoestel. Nadat de verschillende huizen en winkels beschadigd waren, kwamen de politie-eenheden nog niet in actie. Er moesten eerst schoten gelost worden vooraleer er agenten ten tonele verschenen. Rednax werd na een bloedig gevecht van een dag, tegengehouden en herkend, en moest genoodzaakt terugtrekken naar Ibisha. Nadien werden de ‘All Clear’ sirenes geloeid. Er vielen nog 5 slachtoffers bij het vuurgevecht waardoor het aantal op 19 burgerslachtoffers komt.

“Het gaat duidelijk om een privéonderneming gericht op CCP leden,” vertelt een anonieme bron. De burgers van Kronenburg getuigden allen dat het Rednax was. De burgemeester legde geen verklaring af. Geruchten doen de ronde dat Mevrouw Geld de aanval mee heeft gecoördineerd met de bedoeling CCP te schaden, maar dat ten koste van de Kronenburgse bevolking. Mevrouw Geld ontkent en weigert schade te vergoeden aan de vele handelaren.