Hoe het congres danst

Auteur:Le Vainqueur

“Hoe het congres verloopt? Het congres loopt niet! Het danst!” zei Charles-Joseph eens, maar ook op het Congres van Kronenburg verloopt het maar traag. Besprekingen werden geopend in het gigantische congresgebouw te Kronenburg, naast de matige activiteit in de salon, waren de andere faciliteiten uitvoerig gebruikt.

De gezanten met hun entourage van raadgevers en bedienden vormden een bont gezelschap van enkele tientallen personen, waarbij Le Vainqueur erop toezag dat zijn hoge gasten niets tekort kwamen tijdens hun verblijf in Kronenburg. Het congresgebouw, waar een smak geld tegen aangesmeten was, werd voorzien met een aantal luxe voorzieningen. Verscheidene salons in verscheidene bouwstijlen om te discussiëren, sauna, buiten- en binnenzwembad, 5 bars, 1 restaurant + 1 betaald restaurant, verscheidene slaapkamers met hemelbedden en tot slot een terras met uitzicht op Kronenburg zelf.

Een gezellig en prestigieus gebouw gelegen buiten Kronenburg in de bosrijke heuvels, zou volgens Le Vainqueur de gasten goed doen om vervolgens de onderwerpen te bespreken. De delegaties kwamen één voor 1 toe. De eerste gearriveerde delegatie was het gehele Cyberische kabinet. Daarna volgde de Digitaliaanse delegatie uit 1 persoon bestaande, Torpedo 7. Virtua volgde met twee personen, (Brendan) en White Queen. Ibisha stuurde Cheeseo en YAN.

Onmiddellijk werd er een groot openingsbal gehouden, waarbij de leden opgekleed al enkele besprekingen openden. Vragen werden gesteld over de eventuele richtingen, en wat het diploma zou betekenen. Het bal werd geëindigd, waarna een aantal gasten vertrokken naar eigen land terwijl sommige verbleven in de aansluitende kamers. Na vele dagen discussiëren, en vele nachten genieten van bals, diners en onstuimige kamerfeestjes werd het volgende opgesteld van vakken:
– Politics
– History
– Sociology
– Business Studies
– Economics
– Statistics
– Dutch
– English

Terwijl in het Italiaans Salon (Renaissance stijl) Cogito van zijn dagelijkse cola zat te genieten, zat Le Vainqueur met zijn Virtuaanse collega (Brendan) graag in het Victoria Salon waar ze genoten van een orkest die maar al te vaak “Orpheus and the Underworld” zaten te spelen. Het luxe drankje ‘Elixer D’anvers’ werd uitvoerig in cocktail versie gebracht terwijl beide heren praatten over de geschiedenis en onderwijs.

Ralgon die enkel aanwezig was op het openingsbal, was door de aanwezigheid van White Queen helemaal weggedrongen. De dame domineerde vaak de discussie in de congreszaal zelf waar ze het liefst vertoefde. Torpedo 7 genoot dan maar al te graag van de sauna en het zwembad en vertoefde vaak in het gebouw. Ook werd de tuin uitgebreid bewandeld, na het uitgebreide tuinfeest werd besloten dat elk land een rector levert en dat de Prime Rector Le Vainqueur zal zijn. Deze allen vormen een raad van bestuur. Daardoor zou de universiteit opgestart kunnen worden en de testfase kunnen gaan doorstaan, zoals de Virtuaanse delegatie eiste.

Het congres, dat tot einde deze handelsperiode doorloopt is maar al te groots, de vraag die critici stellen is of het plan ook zo groot is.