Op zoek naar het “andere” Digitalië

Auteur: Tranq

Sinds de drievoudige rondeoverwinningen van Digitalië is het opmerkelijk onrustig in Digitalië. Volgens externen is Digitalië niet meer wat het vroeger was. Internen willen liever een rustige ronde beleven, en hun handel hand in hand laten lopen met een criminele actie.

Het begon allemaal met de invoering van de 36u regel. Deze werd door de koning en zijn gevolg ingevoerd, als maatregel om buitenlandse spelverziekers buiten te houden. Elke Digitaliaan die recht wil hebben op mogelijke troonsbestijging post in de eerste uren van de ronde in de club Het Hof. Zo weet iedereen wie er kans maakt, en kan eventuele bedreiging tijdig rechtgezet worden. Deze regel zorgde voor een ongekende stabiliteit binnen de landsgrenzen, maar werd door stoere buitenlanders bespuugd. Het is helaas de enige manier om spelverziekers niet met Digitalië te laten trollen.

In ronde 119 lag Digitalië al helemaal op zijn gat. Buitenlandse criminelen wouden hun spierballen eens rollen en haalden dagelijks enkele Digitalianen neer. Weinig Digitalianen hadden een stevige buffer kunnen aanleggen, omdat het grootste deel van de opbrengsten in de portefeuille van de monopolist ikenco verdween. Desondanks de inactiviteit in het laatste deel van de ronde wist ikenco toch nog de rondewinst naar zich toe te trekken. Door het gebrek aan veiligheid was hij naar Cyberië uitgeweken om zijn rondewinst te verzilveren.

Bij de aanvang van ronde 120 startten Rockenfeller, Justinote en Tresias Aegirsson de ronde. Verbeten van hun ronde voordien waar ze werden failliet geschoten, wouden ze deze ronde beter doen. Met een eindeloos aantal bails schoten ze Digitalië één voor één aan flarden. Uiteindelijk verkreeg Rockenfeller de kroon, al bleven er maar twee onderdanen (Baldwin en You Know Me) over.

Met Rockenfeller aan het hoofd leek Digitalië een nieuwe koers te gaan varen. Bloeddorstiger, crimineler, bailsverspillender. Hij leek in zijn opzet te slagen. Tot hij besliste Marcello Alvarez aan te stellen. Marcello Alvarez wou een koekje van eigen deeg geven en de Digitalianen een poepje laten ruiken door een gat in de 36u wet te misbruiken, en tevens op 0-0 kavel te blijven rondhangen. Na 24u zoeken werd hij toch beschoten, en kon hij samen met zijn Digitalië verlaten. Stabiliteit bleek van korte duur…

Digitalië bouwde op de woensdag zijn haven en heeft het geweten. In een officerpakje kwamen Justinote en Emily Skill aanhuppelen, zwaar beladen met guns, kruit en bommen. Elke nacht ging er wel een koning, een mayor of één van zijn volgelingen failliet. Ibisha had zelf de gedachte om er een oorlogspelletje van te maken toen er nog maar enkele Pesoanen overbleven.

Veel verweer konden wij als Digitalianen niet bieden. Terugschieten in Ibisha was een no go vanwege het ziekenhuis en grote aantal officers. Het had bails en I-shells gekost, wat uiteindelijk toch maar verspilling zou blijken. Telkens wanneer Emily Skill of Justinote in Digitalië beschoten werd, werd de dader opgepakt want zij waren officer. Uiteindelijk werd er beslist uit eigen verweer om met gelijke wapens te strijden en officers in El Peso aan te stellen.

Sinds de havens in Cyberië en Virtua werden opgesteld verbreden de Ibishaanse criminelen hun terrein. Al heb je in beide landen ook eigen (sub)criminelen die de handelaren teisteren.

Ik ben benieuwd wat komende ronde zal geven, al is een stabiliteit nog niet in zicht. Digitalië die bails verslindt ronde na ronde lijkt me onhoudbaar en een echte utopie. Ik hoop er in de toekomst er toch rustig te kunnen handelen, af en toe wel eens een schot te laten als het nodig is. Maar keer op keer twee spooksteden dat ziet niemand hier zitten.

PS. Succes aan iedereen die nu examens heeft!