Cogito, de nieuwe Bonanza?

Auteur:Le Vainqueur

De meeste geliefde presidenten zijn wellicht ook de meest gehate presidenten. Conservatief, vriendelijk, intelligent en een grote achterban! Men werkt ze tegen en valt ze aan, toch zijn dit de presidenten met het meeste resultaat, en dus ook zo de meeste fans.

Hoe verder terug in de politieke geschiedenis, hoe meer de naam Bonanza verschijnt. Hoe recenter in de politieke geschiedenis, hoe meer de naam Cogito boven komt. Hoe dan ook, een nieuw persoon heeft het politieke toneelstuk betreden, maar het blijft hetzelfde karakter. Cogito, een jonge heer met een intellectueel vermogen als voorzitter van de grootste en blijvende partij CCP. Conservatief, net zoals zijn populaire voorganger en vooral anti-populistisch. Een zeer gematigd persoon die na de verwijdering van Le Vainqueur een iets wat meer gematigde koers vaarde, om zo het ‘Centrum’ meer centraal te laten komen.
Toch heeft de president, of ja, ex-president geen makkelijke taak voor zich. Terwijl zijn grote voorganger een relatief gezonde politieke sfeer had, zit hij met een parlement in de modder. De kogel verklaart al veel, maar ook de sfeer binnen de politiek is iets wat het land verdeelt.

Eerdere analyses spraken van een Joep Eerlijk-clan versus Rednax-clan, terwijl dit niet geheel correct is. Voorgenoemde personen lagen al eerder in de clan in de politiek, maar hebben er beiden afstand van gedaan. Joep Eerlijk heeft niet veel meer te mengen in CCP en ook Rednax heeft bijna niks meer te maken met SC dat vooral onder leiding staat van Cesare. Het zijn de oorspronkelijke leiders van politieke idealen, maar de uitvoering is door andere leden.

CCP heeft het karakter van vader LJE, met de uitvoering van moeder LiDe en heeft dezelfde gedachtegoed als oudere broer Nieuwe Democratie. Hiermee, is het duidelijk dat voorgaande politici plaats hebben gemaakt voor de nieuwe generatie, waaronder Cogito als vertegenwoordiger van CCP bovenschiet.