Een woord van de eindredacteur

Auteur: Eindredacteur

Het is alweer zover, de laatste editie van deze handelsperiode. Een gekke periode was het wel, uiteraard door de komst van de Kerstman in onze Federatie, ook hebben we een nieuwe Federal mogen verwelkomen. Deze week kun je hier een korte samenvatting van de handelsperiode lezen.

De handelsperiode begon meteen onrustig, het was de eerste handelsperiode met lage boetes in Cyberië en dat was te merken. Criminaliteit voerde de boventoon, niet alleen in Cyberië waar twee Presidenten zijn afgevoerd naar een ziekenhuis buiten de Federatie, maar ook in Digitalië. Daar zijn zelfs drie Koningen zo erg toegetakeld dat ze naar een ziekenhuis buiten de Federatie moesten worden gebracht. Het lijkt er op dat deze handelsperiode, ondanks de kerstperiode, wat toch eigenlijk voor vrede staat, meer criminaliteit heeft plaatsgevonden dan in afgelopen handelsperiodes. Nader onderzoek zou dit moeten uitwijzen.

Tevens was deze handelsperiode de subsidie op boten niet meer geldig. Ibisha Island heeft hier behoorlijk wat last van gehad, zeker gezien zij juist het moeten hebben van internationale handel. Wellicht zouden de Federals iedereen land een eigen specialisme kunnen geven, waardoor internationale handel gestimuleerd wordt. In Cyberië is bijvoorbeeld van alles genoeg te vinden vaak, dus zij hebben niet direct een belang bij internationale handel. En dat is toch jammer.

Over de nieuwe Federal hebben we al uitgebreid gesproken, net zoals over de komst van de elite. Le Vainqueur heeft echter nog een artikel geschreven over deze groep in Cyberië, en verrassend genoeg is hij niet negatief over de komst van de elite. Daarnaast heeft hij een artikel geschreven over Cogito. De eerste President die failliet is geschoten deze handelsperiode, maar tevens ook de nieuwe Bonanza als we Le Vainqueur mogen geloven. Ik zou daar toch een kanttekening bij willen plaatsen. Cogito  is ijverig en een prima politicus. Maar om hem nu al te vergelijken met Bonanza lijkt me wat voorbarig. De hardheid die Bonanza  heeft ontwikkeld, ontbreekt nog bij Cogito mijn inziens. Maar hij komt er zeker wel.

Rest mij niets anders dan jullie veel leesplezier toe te wensen.

Eindredacteur,
Tresias Aegirsson