Een woord van de eindredacteur

Auteur: Eindredacteur

Een gouden editie, dat klinkt duur, toch is het gratis voor de lezers. Helaas merkt de redactie dat journalisten steeds vaker vergeten om een artikel in te sturen. Dat is uiterst jammer, maar de vraag is wel hoe dat komt. Le Vainqueur gaf een tip aan de redactie. “Je zou een golden editie uit moeten brengen, met alleen maar kwaliteitsartikelen.”

Een prima idee uiteraard, wellicht hebben de journalisten namelijk te weinig tijd om hun topstukken uit te schrijven en zou een extra editie die tijd extra kunnen geven. Maar stel nu dat de journalisten vinden dat ze te weinig salaris krijgen, wat doe je dan? Gigantische bedragen beloven zou kunnen, maar de kwaliteit moet dan ook wel behoorlijk goed zijn. Voor een stukje van een paar honderd woorden waar je tien minuten over hebt gedaan, hoor je geen 5 PM-dagen te ontvangen bijvoorbeeld. Ook al zal het uurloon van de meeste handelaren buiten de Federatie wel hoger liggen dan 1 euro en 30 cent per tien minuten, toch betaal je dat niet als krant. Uiteraard is het anders wanneer je niet een of twee artikelen hebt geschreven, maar als je er meer schrijft van honderd woorden. Maar toch, het moet ook een hobby blijven, en de Federale Overheid is geen geldmachine.

Artikelen die geschreven worden moeten komen vanuit je spelplezier en het willen overbrengen van nieuws uit je leukste hobby naar andere handelaren. Dat je daar dan een kleine beloning voor ontvangt is mooi meegenomen zou je zeggen. Maar wat nu als je een artikel schrijft van duizend woorden? Of misschien zelfs meer dan 1000 woorden? Uiteraard wel van behoorlijke kwaliteit, dan kunnen we gaan praten over riante beloningen. Dan laat je zien dat je er tijd insteekt, en zoveel tijd er insteken dient beloond te worden. En schrijf je niet? Geniet dan van de dingen die anderen hebben geschreven, geef ze ook eens een compliment, want wat is er nou mooier dan een compliment ontvangen of een compliment kunnen geven? Een compliment krijgen is voor veel journalisten vaak mooier dan een beloning van een paar PM-dagen of een handjevol I-shells.

Samen kunnen we The Miniconomist weer tot iets moois maken, en laten we daarmee beginnen in de eerste Golden editie, volgende week zaterdag, 22.00!

Eindredacteur,

Tresias Aegirsson