Bommen en granaten!

Auteur:Emily Skill

Er gaat niets boven rustig van je rust genieten op het prachtige eiland Ibisha, maar niet altijd is rust een mogelijkheid. Als gepensioneerd huurmoordenaar, krijg je nog al te vaak opdrachten voor een moord. Vaak is het niet interessant genoeg om er ook maar een moment over na te denken. Maar door nieuwe wetgeving liggen de zaken anders.

Sinds afgelopen handelsperiode zijn de boetes eindelijk overal naar beneden bijgesteld. Zo is vastgelegd dat je nog maar 750 I-shell aan vaste boete betaald wanneer je wordt opgepakt en vijf procent van je nettowaarde aan variabele boete wanneer deze zo zijn ingesteld. Maar als ex-huurmoordenaar weet ik meer dan politici. Onder andere het gegeven dat de veiligheid van een huis sinds afgelopen handelsperiode enorm voor uit is gegaan. Waren de deuren vroeger van karton, nu lijken ze een aantal klusjes van extra stevig staal waar je niet door kan komen met bommen. Experimenten hebben aangetoond dat je soms wel zes bommen tegelijk moet laten afgaan om een deur open te blazen. Zes bommen! Een simpel rekensommetje geeft een bedrag van rond de 3000 I-shell aan kosten aan om een deur open te blazen. Terwijl die extra versteviging nog geen 1000 I-shell kost.

Klopt de verhouding dan wel, begin je je af te vragen. Nee, die klopt niet. Ofwel moeten bommen goedkoper worden, door bijvoorbeeld een technologische vooruitgang, of de versteviging duurder door bijvoorbeeld het toevoegen van een alarm of camera om de crimineel te zien.