Rechtspersonen als burgemeester

Auteur: The Minic

“Burgemeesters mogen enkel handelen in hun eigen stad.” Een letterlijke passage uit artikel 1.3 van het burgemeestershandboek. Toch presteerde ik het als burgemeester van Kronenburg in handelsperiode 122 een MV in Ibisha op te richten om op die manier door middel van diamanten de kavelstaat weer naar een acceptabel niveau te halen. Het kwam me –terecht- op ontslag uit het ambt te staan.

Dat is op zich geen schokkend nieuws. Veel opvallender was de opvolger: de MV Grand Duke Joep MV van Joep Eerlijk. Federal Coordinator zag hierin geen bezwaar: “ik vind geen wet die de aanstelling verbiedt” en dus was de aanstelling een feit. De analoge toepassing van 1.7 van het burgemeestershandboek leidde echter wel tot het niet opnemen van Joep Eerlijk in de eindlijst, waardoor hij uiteindelijk slechts als interim-burgemeester is aangesteld.

Het voorval leidt echter tot zeer interessante mogelijkheden. Vooral vanuit Ibisha kwamen klachten toen werd besloten dat een burgemeester slechts in zijn eigen stad mag handelen. Deze eis lijkt te vervallen wanneer een MV als burgemeester wordt aangesteld. Joep Eerlijk woonde immers zelf niet in Kronenburg, maar zijn MV werd als zelfstandig orgaan gezien voor wat betreft het handelen in één stad. De burgemeester van Ibisha kan met dit precedent het handelsverbod in het buitenland eenvoudig omzeilen. Zijn eerste MV dient gericht te zijn op het vervullen van het ambt van burgemeester, waarna hij vrij is om zijn handelsactiviteiten naar het buitenland uit te breiden. Aangezien Ibisha weinig tot geen last heeft van democratische wetsbepalingen omtrent het ambt van burgemeester, is het vervangen van een burgemeester geen enkel probleem.

Ook voor Digitalië levert het kansen op. Een burgemeester mag geen criminele activiteiten plegen, hetgeen met de aanstelling van een MV als burgemeester tevens kan worden omzeild. Ook hier dient de burgemeester in zijn eigen stad een MV aan te maken welke slechts is gericht op het vervullen van het ambt van burgemeester, waarna het hem vrijstaat om criminele activiteiten in binnen- en buitenland te plegen.

Al met al levert het precedent dat door Federal Government is geschapen verschillende landen grote mogelijkheden om hun vervlogen wensen nieuw leven in te blazen.