Democratie geweigerd

Auteur:Le Vainqueur

Hoe langer, hoe meer bureaucratie in Cyberië. Des te meer klachten, hoe meer problemen het parlement oplevert. De Cyberische bevolking wacht al te lang op een verandering die maar aan blijft slepen en toch krijgt men deze niet!

De Cyberische regering is al een hele tijd bezig met geld aan het opslokken. De CCP, opgericht om dit tegen te houden is ondertussen omgevormd tot een vaste bunker die geen stap in de toekomst wenst te zetten zonder zijn eigen bestaan. President na president, kogel na kogel en geen enkele broodnodige verandering voor de burger die dringend nood heeft aan een nieuw beleid, en vooral, aan een nieuwe regeringsvorm!

De tweestrijd die al lang heerst tussen de twee ‘traditionele’ partijen, de beruchte SC en CCP, negeert al langer de klacht voor een nieuwe wind in de Cyberische politiek. Terwijl burgers schreeuwen om een directe democratie, leggen beide partijen zich toe op de populairste methode om te regeren. Niks anders dan geld opslorpen en vetes uitvechten terwijl het land snakt naar vernieuwing.
Twee voorstellen, exact, zijn er voorgesteld en besproken om het land voor eens en voorgoed in de goede richting te sturen. Toevallig van de oppositie, die enige moeite spendeerde om het land democratischer en vooral efficiënter te maken dan het huidige partijenstelsel. Technocratie? Het klinkt als het antwoord voor de man van de winkels, maar voor de politici is het de vloek van hun macht!

Zich bemoeien met je eigen problemen, en zich niks aantrekken van de ander zijn problemen. Het klinkt als muziek in de oren voor vele top handelaars die enkel handelen om uiteindelijk je winst eens goed na te tellen. Hoe langer hoe meer dat de stem van het volk genegeerd word. Na meerdere besprekingen in het zo, democratische, parlement waar ieder zijn zakken vult en even over het weer praat is er nog altijd geen sprake van voorruitgang.

Na de, uitgewerkte versie van Cyberië Vooruit, dat afgekeurd is ondanks zijn volgelingen wegens technische mankementen is het parlement doods als altijd. Ondanks dat feit blijft Mariadoc beweren dat het partijenstelsel altijd het antwoord is geweest voor de politiek, en het zo zal blijven. De vraag gericht tot de kiezer, blijven ze deze utopie van grootheidswaanzin geloven of schakelt men over tot nieuwe frisse ideeën?

Het antwoord is zeer simpel. Totdat men beseft dat handel en politiek hand in hand gaan, zal men centrum stemmen en zal de huidige politieke situatie aanslepen tot handelaars beseffen dat hun winst vermeerdert bij het stemmen op oppositie partijen!