Raadsel omtrent Ibisha Island – Deel 3

Auteur: Tresias Aegirsson

Ibisha Island – Het leek allemaal onheilspellend wat er afgelopen handelsperiode gebeurde in onze Federatie. Maar het lijkt erop dat een politieke crisis is afgewend. Ibisha Island heeft de rust gevonden die het altijd al had.

Maar is daarmee ook het raadsel opgelost? Het lijkt er wel op, er zijn geen meldingen gemaakt van eventuele financiële gevolgen voor een land en ook de gekozen President van Ibisha Island is nog gewoon op zijn plek. Waarschijnlijk hebben de politieke leiders die geland waren in Eurodam, besloten om niet tot acties over te gaan. Klasse dus voor de politieke leiders van Virtua en Ibisha Island die de crisis die was ontstaan hebben bezweert.

Daarmee sluiten we hierbij de verslaggeving over de crisis af en delen we mee dat Ibisha Island, zoals Franklin Ibisha altijd gewild heeft, een onafhankelijk land blijft voor nu. Of er nog annexatiepogingen komen van een ander land is de vraag natuurlijk, maar waarschijnlijk zal de VN Veiligheidsraad dan eerder optreden. Dat bevestigen bronnen binnen de VN Veiligheidsraad, die de situatie hebben afgezwakt naar code geel in plaats van code rood.