De kijk vanuit het zuiden

Auteur: Jonathan Wood

Nasdaqar – Het is misschien wel erg gemakkelijk, maar vanaf een afstandje heb je toch een betere kijk op dingen, althans dat word meestal gezegd. Luisterend naar een muziekje van “De Kwis” denk ik weer eens aan Miniconomy. In de pauze even tussendoor pakte ik daarom mijn pen en begon. Een verhaal over Virtua, een land waar ik eigenlijk nooit heen wilde en het nog altijd niet heel spectaculair leuk vind.

Digitalië vind ik persoonlijk nog altijd het leukste land om te spelen. Ondanks de activiteit deze ronde is de spelersgroep nog altijd heel gezellig. De omgang met elkaar die soms letterlijk op knallen staat, maakt dat je er veel te doen hebt en dat er veel kan gebeuren. Hoewel ik er heel veel doe, is het qua handel nooit zo heel actief sinds de 119e handelsperiode eindigde. Digitalië werd door de overdracht van de kroon, eerst naar mijzelf en toen naar loco_tazz weer iets meer zoals Digitalië behoord te zijn. Een king moet geen half jaar de scepter kunnen zwaaien, dat is niet hoe het behoord te werken. Sinds de 119e handelsperiode ben ikzelf twee keer koning geweest wat dan weer misschien iets minder Digitalië bracht, maar wel orde stelde.

Inmiddels ben ik actief met twee accounts. In Digitalië waar ik opnieuw mayor ben van Monapoli, en in Nasdaqar met Jonathan Wood. Dat is heel leuk, vooral om de verschillen te zien. Virtua is heel erg van het handelen maar heeft nog altijd het enorme nadeel dat alles Engelstalig is. Dat vind ik persoonlijk niet handig. Daarom is het wel zo handig dat veel gesprekken met spelers persoonlijk nog altijd in het Nederlands kunnen. Virtua is echt qua handel actiever dan Digitalië, een algemeen bekend feit.

Echter had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan met mijn handel. In de vorige krant stond ik opeens eerste qua omzet waardoor het beeld wat ik eigenlijk had opeens heel anders was. Het doel was een weekje handelen en dan op vakantie gaan, terugkomen na die week en eens kijken hoeveelste ik zou eindigen. Hoewel ik niet heel veel geld heb, is het toch wel een leuke ronde. Het is vrij zeker dat ik de hoogste nettowaarde geregistreerd op Jonathan Wood wel zal overtreffen.

Eerste zal ik niet worden, maar wat handelen is en blijft leuk. Misschien dan maar voor een hoge plek in de omzettop gaan, dat is waarschijnlijk wel mogelijk, kijkend naar de vorige editie van de TMC. Ik ben heel benieuwd hoe deze ronde verder zal gaan qua handel. Virtua is in ieder geval in Nasdaqar goed bezig met de handel. Verder gaan de geruchten dat ik_zwollartje ook voor de winst gaat. Ze heeft echter Podje al wel gevraagd te stoppen met handelen omdat ze volgens haarzelf anders niet zou kunnen winnen. Ook gaat het verhaal rond dat heel Zwollar haar momenteel aan het helpen is. Zou dat in strijd zijn met de door het CBI ingevoerde regels? Waarschijnlijk zullen we het allemaal gaan beleven.