Een woord van de eindredacteur

Auteur: Eindredacteur

Ibisha Island – Mr. Miniconomy, wie wordt het? Dat is de vraag uiteraard die iedereen bezig houdt, behalve mij. Ik maak me niet druk om wie het wordt. Waar ik me druk om maak is wat het winnende land voor een prijs gaat krijgen. Momenteel is het nog altijd niet duidelijk, maar The Miniconomist heeft bijna een contract binnen met een grote sponsor.

Ondertussen hebben Cyberië en Digitalië hun kandidaat bekend gemaakt. Voor Cyberië zal Hubinho1 aantreden in de strijd, alhoewel Ralgon nog wel moeilijk doet in het Parlement. Voor Digitalië zal Torpedo 7 meedoen, eerst was Federal Assistant de kandidaat voor Digitalië maar deze kandidaat zou een te grote voorsprong hebben op de andere kandidaten door zijn rechten in de Federatie. Met deze eerste tip over de opdrachten kunnen de andere landen wellicht hun voordeel doen.

Wat gebeurt er voor de rest in de Federatie? Op Ibisha Island lijkt het nog stiller dan vorige handelsperiode, alhoewel verschillende bedrijven van Cyberiërs proberen er toch wat van te maken. Virtua lijkt voorlopig de beste papieren te hebben voor de rondewinst maar de handelskolonie van Cyberië kan voor een wending gaan zorgen uiteraard. De vraag is of ze deze positie goed gaan uitspelen. Ondertussen lijkt Digitalië de kant van Ibisha Island op te gaan, maar El Peso zorgt ervoor dat het nog net niet zo erg is.

Op politiek vlak lijkt de rust ook weer weg. Digitalië heeft in de Federal Union een voorstel gedaan om Ibisha Island uit de Federal Union te zetten. Cyberië lijkt dit plan niet te steunen in ieder geval en daarmee zal het voorstel het niet halen. Hoe het er in Cyberië op politiek vlak aan toe gaat lees je in het artikel van The Minic.

In Virtua is het op politiek vlak ook relatief rustig, alhoewel de President al wel een ontslag heeft aangevraagd. Refund meldde in de regeringsgebouwen dat onder andere zou gaan om inactiviteit van fenisnad1. Ondanks het verzoek om het beroep consul weg te halen uit het paspoort van deze persoon, is dit tot op heden nog niet gedaan. Zit de Federale Overheid te slapen? Er zijn de laatste paar dagen wel vaker verzoeken niet helemaal juist uitgevoerd. Volgende week meer hierover!

Voor de rest vindt u in deze editie een heuse woordzoeker! Print uit, ga in de trein, metro, bus of tram zitten of toch op de wc en los op! Foto’s van een opgeloste woordzoeker worden beloond met een kleine bedrag van 50 I-shell! Daarnaast vindt u in deze editie ook de tien geboden voor Federals, opgesteld door een onbekende auteur maar desalniettemin zeer vermakelijk!

Ik wens u veel leesplezier,

Eindredacteur,

Tresias Aegirsson