Onderzoekers reizen af naar het noorden

Auteur: Tresias Aegirsson

Eurodam – Milieuvervuiling is een schande vindt de Federale Overheid en trekt daarom maar al te graag extra milieupunten van bij het gemiddelde van een stad eraf. En terecht natuurlijk, maar wat doe je er tegen als je stad een gigantisch grote industriestad is waar de hoogovens volle toeren draaien en het budget niet met bakken binnen komt vliegen? Het is lastig als burgemeester, moet je bezuinigen om parken te kunnen blijven bouwen, wat ten koste gaat van de handel of is er een andere oplossing?

Een paar dagen geleden kreeg ik bezoek van een aantal onderzoekers. Ze kwamen aan met een grote bus, die hadden ze gehuurd van Spelersbus Oranje MV vertelden ze.  “Het enige goede dat uw stad ons te bieden heeft,” zo sprak de hoofdonderzoeker. Wat een binnenkomer dacht ik bij mezelf, maar ik liet ze hun verhaal doen. En zo begon het balletje te rollen. Ze vroegen of Eurodam vanwege haar situatie geïnteresseerd was om het basiskamp van de onderzoekers te financieren. Ze zouden hun basiskamp ergens in het noorden van de Federatie opzetten en vanuit daar naar goud en diamanten zoeken om zo wat extra inkomsten te genereren voor Eurodam. Dat klonk mij als muziek in de oren, maar ik had toch mijn twijfels. Iedereen wist toch dat in het noorden van de Federatie niks te vinden was? “Toch wel! Wij zijn gestuurd in opdracht van de Amerikanen. Een van hun satellieten heeft een eilandengroep gevonden net boven Cyberië. Vanaf het noorden van Cyberië willen we daar gaan kijken.”

Dat klonk interessant, zouden we plots buren hebben? En is er wel leven mogelijk daar? Door dit bezoek, kreeg ik allerlei vragen maar die wilde de hoofdonderzoeker nog niet beantwoorden. “Want,” zo antwoordde hij, “we weten nog niet zeker of er wel iets is. Het is maar heel pril. Misschien bestaat het maar een korte tijd, misschien blijft het er liggen. Maar gaat u akkoord met deze deal?” Ik besloot de pen uit het pennenbakje te pakken en zette mijn handtekening onder het onderzoekscontract. In dat contract stond dat ik op de hoogte zou worden gehouden over de vorderingen van het onderzoek, meer informatie zal dus wel volgen.