Komen en gaan

Auteur: The Minic

Kronenburg – Het is een komen en gaan in de Federatie. Nieuwkomers die voor het eerst door de poorten komen om de mooie doch ingewikkelde maatschappij tot zich te nemen komen terecht in een warm bad van hulp en assistentie. Eenmaal geïntegreerd worden ze vrijgelaten en kunnen ze hun eigen weg uitstippelen. Uiteindelijk komen ze op het punt dat ze uitgekeken zijn op de maatschappij: het nieuwe is eraf, ze gaan op zoek naar iets anders.

Ook in de Cyberische politiek is het een komen en een gaan. Handelsperiode 125 kwam MC Vooruit vanuit het niets en werden ze de grootste partij tijdens de verkiezingen. Het kabinet, bestaande uit whooty, Cesare, Hubinho1 en The Minic, zat stevig in het zadel. Zo stevig zelfs, dat periode 126 geen veranderingen voor het kabinet betekende. In de oppositie kwamen echter sterkere geluiden, waarmee de oppositie zelf sterker werd.

Dat heeft ertoe geleid dat het kabinet in handelsperiode 127 er heel anders uitziet. Op justitie is Cesare vervangen door traag begrip, op onderwijs is The Minic vervangen door Marcello Alvarez, en op financiën is Hubinho1 vervangen door The Minic, die daarmee een overstap van departement heeft gemaakt. President whooty en vicepresident A Lontra zijn ook weer van de partij.

Al snel bleek echter dat het komen al snel een gaan in kan luiden. Marcello Alvarez besloot om 1.000 I-Shell te vragen voor iedere verlenging en ieder afgenomen examen. Dit geld zou niet ten goede komen aan het onderwijs als geheel, maar was bestemd voor de bodemloze zakken van de minister. Na een aangenomen beleidsmotie is de minister echter niet meer in de Federatie gesignaleerd, waardoor Marcello Alvarez al na 4 dagen het veld heeft kunnen ruimen.

Een vervanger voor Marcello Alvarez is nog niet gevonden door A Lontra, die het recht heeft als nieuwe president om ministers aan te vragen. Nadat whooty te laat was met het ter stemming brengen van een beleidsmotie, gericht tegen minister van justitie traag begrip, is hem vriendelijk doch dringend verzocht ontslag te nemen. whooty heeft gehoor gegeven aan deze oproep, waardoor A Lontra het hoogste ambt op zich heeft genomen, met ik_zwollartje als nieuwe vicepresident.

Ook traag begrip krijgt de wind van voren: na de bouw van diverse justitiële clubs besloot hij om entreegeld à 100 I-Shell per club te vragen, hetgeen in zeer slechts aarde viel bij diverse parlementsleden. Switzisch liet het er niet bij zitten en heeft een beleidsmotie tegen de minister ingediend, nadat eerder een motie van wantrouwen ternauwernood was afgewend. Aan de voorwaarden van de beleidsmotie wordt reeds voldaan, waardoor traag begrip in relatieve rust zijn wonden kan likken.

Minister van financiën The Minic wordt steeds verder onder druk gezet om steden eerder en meer budget te geven. Alle steden hebben een negatief budget, waardoor de aanleg van extra voorzieningen onmogelijk is geworden. Door de vastgestelde budgetten in de begroting is het voor de minister echter niet mogelijk om eerder budget uit te keren, noch om meer budget dan begroot uit te keren. The Minic heeft wel aangegeven het parlement te vragen of de tweede budgetronde verhoogd kan worden van 100.000 naar 150.000 I-Shell.

Met de komst van een sterk parlement is het voor ministers en president een sneller komen en gaan dan voorheen. Hopelijk deert het de gelukzoekende nieuwkomers niet en blijven zij in grote getalen naar onze prachtige Federatie komen!