Diamanten in Eurodam?

Auteur: Tresias Aegirsson

Eurodam – Milieurampen nog aan toe! Het Miniconomy Instituut voor Geologie is langs geweest in Eurodam. Zo dramatisch was het geld met het milieu in mijn stadje. Maar speciaal hiervoor zijn er een aantal onderzoekers vanuit het noorden van de Federatie teruggekomen met enkele bijzondere resultaten.

“Het is door een nieuwe techniek van bommen mogelijk om vlak na een vulkaanuitbarsting diamanten beter bij de oppervlakte te krijgen. Wij vermoeden dat in Eurodam het gebruik van deze techniek zou betekenen dat daar voortaan diamanten gedolven kunnen worden. Dit wordt mede ondersteund door de verzinking van Eurodam die er zou kunnen ontstaan als er een te lage kavelstaat is. Het is dus nog niet helemaal zeker of er diamanten aan de oppervlakte geraken in Eurodam, maar er bestaat zeker een kans, ” aldus een onderzoeker die zelf een diamantenring droeg. Op een vraag over die ring wilde hij geen antwoord geven, wel liet hij doorschemeren dat het CBI hem maar eens moet nakijken.

Op een vraag over het onderzoek in het noorden van de Federatie wilden de teruggekomen onderzoekers geen antwoord geven. Op de vraag waarom ze dat niet wilden gaven ze desgevraagd wel antwoord. Het zou er nogal ruig aan toe gaan daar en te veel openheid zou niet goed zijn. Er wordt wel verwacht dat het onderzoek in het noorden van de Federatie binnen een week is afgerond.